Ο General Manager της Αρμάνι Μιλάνο, Χρήστος Σταυρόπουλος, μίλησε στην εκπομπή MundoBasket Morning Show του SPORT24 και αναφέρθηκε στο κλειδί της απόκτησης του Μίροτιτς, την ανταγωνιστική EuroLeague και τον Τζόρτζιο Αρμάνι.

Αναλυτικά ο Χρήστος Σταυρόπουλος δήλωσε:
Για την έναρξη των προπονήσεων“Αρχίσαμε με πολλές απουσίες γιατί έχουμε πολλούς διεθνείς. Γίνεται μία καλή δουλειά, έχουμε τα καθιερωμένα φιλικά για να ξεκινήσουμε τις υποχρεώσεις μας”.

Για το αίσθημα που υπάρχει για την σεζόν“Η αίσθηση είναι – με γνώμονα και αυτό που συνέβη πέρυσι στην πιο ανταγωνιστική χρονιά της EuroLeague – ότι θα είναι μία πάρα πολύ ανταγωνιστική και δύσκολη χρονιά. Όλα θα κριθούν μέχρι το τελευταίο παιχνίδι της κανονικής περιόδου. Φέτος βέβαια θα έχουμε και το play-in. Πιστεύω ότι θα είναι μία πάρα πολύ όμορφη δουλειά για τους φιλάθλους”.

Για τους στόχους της Αρμάνι“Μια ομάδα σαν το Μιλάνο δεν μπορεί παρά να στοχεύει τίτλους. Ό,τι τίτλος υπάρχει. Στην EuroLeague πιστεύω ότι ο στόχος είναι να μπούμε στα playoffs. Μετά όλα μπορούν να συμβούν. Σίγουρα όμως έχουμε φτιάξει μία πολύ ανταγωνιστική ομάδα. Έχουμε κάνει διορθωτικές κινήσεις για να είμαστε έτοιμοι και να πετύχουμε τους στόχους μας.

Βέβαια είναι και πράγματα που δεν μπορείς να υπολογίσεις, όπως οι μεγάλοι τραυματισμοί που είχαμε πέρυσι και μας πήγαν πίσω. Κάναμε μία προσπάθεια να μπούμε στα playoffs, αλλά ήταν αργά. Ήταν μία σημαντική χρονιά για εμάς, μας έκανε πιο δυνατούς. Τα παιδιά πάλεψαν μέχρι το τέλος, είχαμε μία όμορφη σειρά τελικών με την Βίρτους, που κατακτήσαμε το πρωτάθλημα στα 7 παιχνίδια. Τώρα δουλεύουμε για να είμαστε έτοιμοι την επόμενη χρονιά και είμαστε αισιόδοξοι ότι όλα θα πάνε καλά”.

Για την μεταγραφή του Μίροτιτς: “Το κλειδί ήταν ότι ήμασταν έτοιμοι να χτυπήσουμε την κατάλληλη στιγμή και να υπογράψουμε τον μεγαλύτερο παίκτη του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Πολλές φορές στις μεταγραφές δεν είναι ο σχεδιασμός, αλλά η στιγμή, το timing. Όλα αυτά δουλέψαν υπέρ μας για να κλείσουμε αυτό τον παίκτη.

Δεν ίσχυε ότι συμφωνήσαμε με τον Μίροτιτς πριν τελειώσει η σεζόν, όπως βγήκε σε δημοσιεύματα. Ποια ομάδα δεν θα τον ήθελε. Εκείνη την στιγμή δεν υπήρχε σκέψη όμως γιατί βρισκόμασταν στους τελικούς. Δεν ασχολούμασταν με τον μεταγραφικό σχεδιασμό, αλλά να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα.

Σίγουρα ο Μίροτιτς ήταν στις σκέψεις μας και μας ενδιέφερε. Στην διάρκεια του καλοκαιριού φάνηκε ότι οι επιλογές του ήταν διαφορετικές. Ήταν κοντά σε άλλη ομάδα. Τελικά το timing, όλο όπως έγινε και η δουλειά που έγινε από πίσω, καταφέραμε να τον υπογράψουμε. Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που έχουμε αυτό τον παίκτη στην ομάδα μας”.

Για τις σημαντικότερες μεταγραφές στην Ευρώπη, όπως αυτή του Σλούκα στον Παναθηναϊκό“Σίγουρα η μεταγραφή του Σλούκα στον Παναθηναϊκό είναι σημαντική. Όλες οι ομάδες κάνουν προσθήκες. Εκτός του Παναθηναϊκού που έχει ενισχυθεί, υπάρχουν ομάδες που θα πρωταγωνιστήσουν. η Εφές, η Φενέρ, οι ισπανικές ομάδες όπως και η Βαλένθια, η Μακάμπι. Θα είναι μία πάρα πολύ απαιτητική χρονιά για τις ομάδες και όμορφη για τους φιλάθλους”.
Για το τι εκτιμήθηκε από την Αρμάνι στην δουλειά του και είναι χρόνια στην ομάδα“Πιστεύω ότι εδώ στην Ιταλία εκτιμούν την πορεία και την εμπειρία σου. Ίσως περισσότερο από την Ελλάδα. Πιστεύω στην Ελλάδα όλοι μας έχουμε ένα ψηλό know how αυτοί που ασχολούμαστε με τον αθλητισμό.

Ήρθα σε μία ιστορική ομάδα, σε μία δύσκολη στιγμή, γιατί το 2019 ξέσπασε ο κορονοϊός και περάσαμε απίστευτες δυσκολίες. Εκτιμάται περισσότερο η δουλειά του καθενός και τι προσφέρει κάποιος κάθε μέρα στην ομάδα. Όλη η εμπειρία όλα αυτά τα χρόνια που ήταν σημαντική. Ήμουν στον μεγαλύτερο σύλλογο της Ευρώπης, η εμπειρία αυτή με βοήθησε σίγουρα και μου έδωσε τα εφόδια για να διοικήσω μία μεγάλη ομάδα όπως το Μιλάνο”.

Για το MundoBasket: “Έχω δει πάρα πολύ λίγους αγώνες λόγω ωραρίου. Περισσότερο έχω δει Ιταλία και Ελλάδα. Ξεκινώντας από την Ιταλία, πιστεύω ότι έβαλε δύσκολα στον εαυτό της. Τώρα το παιχνίδι με τις Φιλιππίνες είναι πάρα πολύ σημαντικό. Το άσχημο είναι ότι θα κουβαλήσει την ήττα και ίσως της στοιχίσει. Θέλω να πιστεύω ότι θα νικήσει τις Φιλιππίνες και θα προχωρήσει.

Είδα τον αγώνα της Ελλάδας με τις ΗΠΑ. Ήταν κάτι αναμενόμενο λόγω της ομάδας και των απουσιών που είχαμε. Η Ελλάδα ίσως να έχει τις περισσότερες και σημαντικότερες απουσίες από κάθε άλλη στο Παγκόσμιο. Τα παιδιά είναι μαχητές, τα δίνουν όλα, σίγουρα όμως κάποιες απουσίες σημαντικών αθλητών στοιχίζουν. Σε ένα τέτοιο απαιτητικό τουρνουά είναι πάρα πολύ σημαντικό. Σίγουρα έχει δρόμο”.
Για την αντίδραση που υπήρξε στην Ιταλία μετά την ήττα από την Δομινικανή Δημοκρατία: “Υπήρξε μία πικρία μετά την ήττα από την Δομινικανή Δημοκρατία. Δεν το περίμεναν. Η Ιταλία είναι μία ομάδα για να κάνει καλά πράγματα. Είναι μία ομάδα που έχει νέους παίκτες σε αυτό το επίπεδο και έμπειρους όπως ο Μέλι και ο Ντατόμε. Έχει παιδιά όπως ο Φοντέκιο. Είναι μία ομάδα που μπορεί να κάνει μία καλή πορεία. Δεν ξέρω πού θα φτάσει. Σίγουρα ήταν μία έκπληξη.
Για την κατάσταση του Κέβιν Πάνγκος, που δεν αγωνίζεται με τον Καναδά στο MundoBasket: “Ο Κέβιν είναι μία χαρά, απλώς και ο ίδιος πίστεψε – και μίλησε με τον Καναδά – ότι θα ήταν καλύτερα (έχοντας χάσει την σεζόν) να είναι από την αρχή της προετοιμασίας στην Αρμάνι για να βρει ρυθμό και να είναι πιο έτοιμος για την νέα σεζόν. Είναι μία χαρά στην υγεία του και ευχόμαστε να μας βοηθήσει”.
Για τον Τζόρτζιο Αρμάνι“Θα πω μία ιστορία. Παίζαμε φέτος στην Μπρέσια για τον τελευτάιο αγώνα της κανονικής περιόδου. Ήρθε 1-2 λεπτά πριν αρχίσει το παιχνίδι, μάλιστα μπήκαμε μαζί στον αγωνιστικό χώρο. Μόλις μπήκε μέσα στο γήπεδο, σηκώθηκε ένα ολόκληρο γήπεδο και τον χειροκροτούσε για 2 λεπτά. Η αποδοχή και το στάτους που έχει ο άνθρωπος είναι απίστευτο. Είναι ένας απλός, δυναμικός, πανέξυπνος άνθρωπος. Είναι πάντα κοντά μας σε όλα τα παιχνίδια. Πέρυσι ήρθε και σε εκτός έδρας παιχνίδια. Είναι ευλογία να έχεις αυτό τον άνθρωπο στην διοίκηση της ομάδας σου”.
Για το πώς αισθάνεται στο Μιλάνο: “Είναι καλά στο Μιλάνο. Είναι μία όμορφη χώρα, που είχα ζήσει άρα δεν είχα πρόβλημα προσαρμογής. Είναι μία γλώσσα που ξέρω και αγαπάω πάρα πολύ. Μου αρέσει ο τύπος ζωής, είναι κοντά στην Ελλάδα, οπότε είναι ο κατάλληλος συνδυασμός”.