Η Παρί Σεν Ζερμέν είναι το απόλυτο φαβορί για να διατηρήσει τον τίτλο παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε η αναμόρφωση της ομάδας αυτό το καλοκαίρι με την υπογραφή του Λουίς Ενρίκε, ο οποίος αντικατέστησε τον Κριστόφ Γκαλτιέ. Οι πρωτευουσιάνοι έχουν κατακτήσει τον τίτλο σε εννέα από τις τελευταίες 11 σεζόν και είναι αδύνατο να μην τοποθετηθούν με απόσταση στην πρώτη γραμμή.

Ο Λιονέλ Μέσι ήταν η πιο σημαντική αποχώρηση, με τον Αργεντινό παγκόσμιο πρωταθλητή να υπογράφει στην Ίντερ Μαϊάμι στη Major League Soccer.Ο Μάουρο Ικάρντι και ο Σέρχιο Ράμος εγκατέλειψαν τον σύλλογο, αλλά οι πιο σημαντικές αποχωρήσεις θα μπορούσαν να μην έχουν έρθει ακόμη. Η Παρί Σεν Ζερμέν βρίσκεται σε αντιπαράθεση με τον σταρ επιθετικό Κιλιάν Μπαπέ, ο οποίος αρνήθηκε να επεκτείνει το συμβόλαιό του με τον σύλλογο πέρα από το επόμενο καλοκαίρι. Ο Γάλλος διεθνής που έχει αποφασίσει να πάει στη Ρεάλ Μαδρίτης, παραμένει εκτός ομάδας.

Ερωτηματικό παραμένει ο Νεϊμάρ, ο οποίος προς το παρόν  παραμένει στις τάξεις της Παρί Σεν Ζερμέν παρά τις φήμες που τον συνδέουν άλλοτε με τη Μπαρτσελόνα  και άλλοτε με τη Σαουδική Αραβία.

Η Λανς έφτασε κοντά στην ανατροπή της Παρί Σεν Ζερμέν την περασμένη σεζόν, αλλά μπορεί να δυσκολευτεί να ανταποκριθεί σε αυτές τις προσπάθειες αφού έχασε ορισμένους βασικούς παίκτες αυτό το καλοκαίρι. Ο επιθετικός Οπεντά υπέγραψε για τη Λειψία, ενώ ο μέσος Φοφανά  ανέβηκε στο…σιδηρόδρομο της Σαουδικής Pro League.

Η Μονακό υποχώρησε από τις τρεις κορυφαίες θέσεις την περασμένη σεζόν (ήταν 6η) και είδε τον ισχυρό αμυντικό Άξελ Ντάσι να υπογράφει στην Τσέλσι της Premier League. Η Λιλ, η Ρεν και η Λιόν είναι άλλοι σύλλογοι με φιλοδοξίες για την πρώτη τριάδα, αλλά μπορεί να δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν τη σοβαρή αυτή πρόκληση.

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής στη ligue 1:

Νις-Λιλ                11/8

Μαρσέιγ-Ρεμς           12/8

Παρί Σεν Ζερμέν-Λοριάν 12/8

Μπρεστ-Λανς            13/8

Κλερμόν-Μονακό         13/8

Ναντ-Τουλούζ           13/8

Μοντπελιέ-Χάβρη        13/8

Ρεν-Μετς               13/8

Στρασβούργο-Λιόν       13/8