Η Ντόρτμουντ στο πρώτο της ματς της σεζόν επικράτησε της Σοτ με 6-1 για το κύπελλο Γερμανίας. Εύκολες προκρίοσεις για Στουτγκάρδη, Ζανκτ Πάουλι και Χέρτα.Η Ντόρτμουντ μπήκε στη σεζόν με… περίπατο, καθώς χωρίς καν να «ιδρώσει» συνέτριψε την Σοτ Μάιντς της τέταρτης κατηγορίας της Γερμανίας με 6-1. Οι Βεστφαλοί πέτυχαν από τρία γκολ σε κάθε ημίχρονο με τους Αλέ (22′ – 35′), Μπραντ (24′), Μάλεν (79′), Μουκόκο (85′) και τον Ζάμπιτσερ, ο οποίος βρήκε δίχτυα στο ντεμπούτο του με τα κιτρινόμαυρα. Για την Σοτ πέτυχε το γκολ της τιμής ο Γκανς στο 34′.

Από την πλευρά της η Λεβερκούζεν του Τσάμπι Αλόνσο διέλυσε με 8-0 την Τετόνια Ότενσεν της τέταρτης κατηγορίας, ενώ η Νυρεμβέργη συνέτριψε με 9-1 την Ομπερνάουλαντ της πέμπτης κατηγορίας. Η Ζανκτ Πάουλι του βασικού και αναντικατατάστατου Μανώλη Σάλιακα νίκησε την Άτλας με 5-0, ενώ η Στουτγκάρδη υπεταξε την Μπάλινγκεν με 4-0. Για τους Σουηβούς ο Ντίνος Μαυροπάνος έμεινε στον πάγκο.
Η μεγάλη έκπληξη της ημέρας και πιθανότατα του πρώτου γύρου έγινε στην Κολωνία, όπου η Βικτόρια της τρίτης κατηγορίας νίκησε με 3-2 την Βέρντερ Βρέμης της Bundesliga.

Τα σημερινά (12/8) αποτελέσματα:
Μπάλινγκεν – Στουτγκάρδη 0-4
Καρλ Τσάις Ιένα – Χέρτα 0-5
Άτλας – Ζανκτ Πάουλι 0-5
Σοτ – Ντόρτμουντ 1-6
Βικτόρια Κολωνίας – Βέρντερ Βρέμης 3-2
Τεουτόνια – Λεβερκούζεν 0-8
Γκούτερσλοχ – Χόλστεϊν Κίελ 0-2
Ομπερνάουλαντ – Νυρεμβέργη 1-9
Χάλεσερ – Γκρόιτερ Φιρτ
Ελβερσμπεργκ – Μάιντς
Μπίλεφελντ – Μπόχουμ