Αρχές της ερχόμενης εβδομάδας (Δευτέρα ή Τρίτη/ 7 ή 8 Αυγούστου), αναμένεται να ανακοινώσει η ΚΟΠ, τις ακριβείς ημερομηνίες και ώρες διεξαγωγής των αγώνων της 1ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος.
Φαίνεται να προκύπτουν κάποιες δυσκολίες στον καθορισμό των αγώνων, λόγω των υποχρεώσεων τεσσάρων ομάδων μας στα ευρωπαϊκά κύπελλα. Ανάλογα με τις κληρώσεις και τις ημερομηνίες που καθορίζει η ΟΥΕΦΑ τα ευρωπαϊκά παιγνίδια, ποιες μέρες δηλαδή θα κληθούν να αγωνιστούν αυτές οι ομάδες, θα προγραμματιστεί και η 1η αγωνιστική. Αξίζει να σημειωθεί ότι ΔΕΝ θα δοθεί καμία αναβολή και ΟΛΑ τα παιγνίδια θα διεξαχθούν κανονικά.
Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής, είναι ενδιάμεσα των επαναληπτικών αγώνων του Γ’ προκριματικού γύρου των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, αλλά και των πρώτων αγώνων για τα πλέι-οφ.
Γ’ προκριματικος:
Τσάμπιονς Λιγκ: 8/8 και 15/8
Κόνφερενς Λιγκ: 10/8 και 17/8

1η αγωνιστική (19.08.2023 – 20.08.2023)
ΑΡΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ – ΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣ
ΔΟΞΑ ΚΑΤΩΚΟΠΙΑΣ – ΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥ
ΑΕΖ ΖΑΚΑΚΙΟΥ – ΑΠΟΕΛ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ
ΠΑΦΟΣ FC – ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ ΠΟΛΕΜΙΔΙΩΝ
ΟΜΟΝΟΙΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ – ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ
ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΛΕΜΕΣΟΥ – ΟΘΕΛΛΟΣ ΑΘΗΑΙΝΟΥ
ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣ

Θα πρέπει να αναφερθεί ότι θέση στα πλέι-οφ ευρωπαϊκής διοργάνωσης έχει εξασφαλισμένη μόνο ο Άρης. Οι άλλες τρεις ομάδες, ΑΕΚ, ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια, πρέπει να προκριθούν από τον Γ’ προκριματικό, για να μπορέσουν να δώσουν το παρών τους στα πλέι οφ του Κόνφερενς Λιγκ, με τους αγώνες να διεξάγονται 22-23-24/8 και 29-30-31/8.
Η 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος είναι προγραμματισμένη για το Σαββατοκύριακο 26-27/8, ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ δηλαδή των αγώνων για τα πλέι-οφ. Σε αυτή την περίπτωση, ΜΠΟΡΕΙ να προκύψει αναβολή ή αναβολές αγώνων. Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής:

2η αγωνιστική (26.08.2023 – 27.08.2023)
ΑΡΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ – ΔΟΞΑ ΚΑΤΩΚΟΠΙΑΣ
ΟΘΕΛΛΟΣ ΑΘΗΑΙΝΟΥ – ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ
ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ – ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΛΕΜΕΣΟΥ
ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ ΠΟΛΕΜΙΔΙΩΝ – ΟΜΟΝΟΙΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ
ΑΠΟΕΛ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ – ΠΑΦΟΣ FC
ΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥ – ΑΕΖ ΖΑΚΑΚΙΟΥ
ΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣ