Καλώς ήρθατε στην Super League. Από την πτήση στα Play Off του Conference League, ο ΠΑΟΚ «πέταξε» με σούπερ Αντρίγια Ζίβκοβιτς και στο ματς πρεμιέρας του πρωταθλήματος με αντίπαλο τον Αστέρα Τρίπολης.

Μετρώντας δύο μόλις προπονήσεις στα πόδια του και με το μυαλό στο Εδιμβούργο και στη Χαρτς, ο Ραζβάν Λουτσέσκου προχώρησε σε rotation στη λογική να «φρεσκάρει» αλλά και να δοκιμάσει πρόσωπα. Όπως το δίδυμο στα χαφ με τους Σβαμπ – Μαγκομέντ Οζντόεφ δεδομένου πως οι Τσιγγάρας – Φιλίπε Σοάρες έχουν τεθεί νοκ άουτ. Χρόνο συμμετοχής και στον Ράφα Σοάρες καθώς ο Ράχμαν Μπάμπα είναι τιμωρημένος με φόντο την Ευρώπη, επιστράτευση Βιεϊρίνια στα δεξιά και Μουργκ στην τριπλέτα πίσω από τον φορ.

Ο ΠΑΟΚ ανέλαβε με το… καλησπέρα τα ηνία του αγώνα, πήρε τον έλεγχο του παιχνιδιού, ανέβασε τις γραμμές του και έψαξε μέσα από τις συνεργασίες να βάλει τις βάσεις νίκης στο γήπεδο της Τούμπας. Στο 22ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Τάισον «έκλεψε» τη μπάλα, πάσαρε για τον Σβαμπ και η αυστριακή συνεργασία έδωσε το προβάδισμα στους Θεσσαλονικείς. Ο έμπειρος χαφ έκανε την κάθετη πάσα προς τον Μουργκ, ο συμπατριώτης του έστρωσε ωραία τη μπάλα μπροστά του και με πλασέ με το αριστερό, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Από την πλευρά του, ο συνήθης σοβαρός Αστέρας που ψάχνει φέτος σταθερότητα, κινήθηκε στη λογική του ανοιχτού παιχνιδιού, ψάχνοντας τις φάσεις του κυρίως μέσα από τις στιγμές αστάθειας που θα μπορούσε να του δώσει ο ΠΑΟΚ στα μετόπισθεν. Υπολογίζοντας όμως χωρίς τον Κοτάρσκι… Στο 19′, οι Αρκάδες κατέγραψαν τη δική τους μεγάλη φάση, με τον Ρεγκίς να σουτάρει και τον Κοτάρσκι να καταγράφει σημαντική επέμβαση.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους όμως ήρθε στο 40′, όταν ο Άλβαρες έκανε τη σέντρα, ο Μιριτέγιο πήγε στην πορεία της μπάλας και ο Εκόνγκ, σύμφωνα πάντα με τον Φωτιά, τον βρήκε από πίσω, καταλογίζοντας πέναλτι. Ο Μιριτέγιο ανέλαβε την εκτέλεση αλλά έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι του Κοτάρσκι, αν και ο Κροάτης πορτιέρε έπεσε στην σωστή πλευρά.

Μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου, ο Φωτιάς μπήκε σε πρώτο πλάνο στο γήπεδο της Τούμπας, προκαλώντας αρκετό εκνευρισμό στους γηπεδούχους με τις αποφάσεις και τα σφυρίγματά του. Στις καθυστερήσεις του α΄μέρους, ο Τάισον ανατράπηκε εντός περιοχής από τον Καστάνιο, ο Έλληνας ρέφερι υπέδειξε αρχικά πέναλτι αλλά πήρε πίσω την απόφασή του, τσεκάροντας την επίμαχη φάση στο VAR. Με το δείκτη του σκορ στο 1-0, οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Σε παράσταση για έναν ρόλο μετέτρεψε το β΄μέρος ο Δικέφαλος, όντας εξαιρετικός στη μετάβαση και στο πρέσινγκ, έχοντας βέβαια και πάλι σε μεγάλη μέρα τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς. Μετά την παράσταση επί της Χάιντουκ, ο Σέρβος έδωσε σε διάστημα τριών ημερών, μία ακόμη. Αυτήν την φορά χρειάστηκε μόλις πέντε λεπτά για να πετύχει δύο γκολ. Η αρχή έγινε στο 54΄, σαν σε επανάληψη του πρώτου τέρματος αλλά με διαφορετικό εκτελεστή. Ο Τάισον μπήκε στην περιοχή, πάσαρε στον Σβαμπ, ο Αυστριακός γύρισε στον Ζίβκοβιτς που ανενόχλητος δεν είχε πρόβλημα να κάνει το 2-0.

Ο «καυτός» Σέρβος συνέχισε με το πόδι στο γκάζι, σε ένα διάστημα που ο Ραζβάν Λουτσέσκου παρακολουθούσε με απόλυτη ικανοποίηση τον τρόπο με τον οποίο σύσσωμη η ομάδα του κινούνταν μέσα στο γήπεδο. Στο 59′ ο ΠΑΟΚ έφυγε πολύ γρήγορα στην αντεπίθεση, με τον Μουργκ να βρίσκει με υπέροχη διαγώνια πάσα τον Τάισον που έκανε το σουτ αλλά ο Παπαδόπουλος έδιωξε με το ένα χέρι. Στο ριμπάουντ «μίλησε» η κλάση του Αντρίγια, «εκτελώντας» με αριστερό πλασέ τον πορτιέρε του Αστέρα για το 3-0.

Το σκορ δεν άφηνε περιθώρια αντίδρασης στους φιλοξενούμενους, με τους δύο προπονητές να κάνουν περισσότερο διαχείριση του ματς και του δυναμικού τους δεδομένου πως όλα έδειχναν πως είχαν πάρει το δρόμο τους. Ρεγκίς και Τάισον συμπλήρωσαν την εικόνα των φάσεων χωρίς στόχο στο φινάλε ενώ και ακόμη και από τις κερκίδες, το ενδιαφέρον στράφηκε στην Χαρτς, ζητώντας «διπλό μες στη Σκωτία».

Μοναδική παραφωνία σε ένα εξαιρετικό -για τους γηπεδούχους- βράδυ, ο τραυματισμός του Άλι Σαμάτα, ο οποίος έγινε αλλαγή στην αλλαγή, δεκά λεπτά μετά την είσοδό του και μεγάλη ανησυχία στις τάξεις του ΠΑΟΚ ενόψει Ευρώπης.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου):
 Κοτάρσκι, Ράφα, Μιχαηλίδης, Έκονγκ (Νάσμπεργκ 64’), Βιεϊρίνια, Σβαμπ (Γιαξής 85’), Οζντόεφ, Μουργκ, Τάισον, Αν. Ζίβκοβιτς (Κωνσταντέλιας 74’), Μπράντον (Σαμάτα 74’, λ.τρ. Τζίμας 85’).
Αστέρας Τρίπολης (Μ. Ράσταβατς): Παπαδόπουλος (Σγουρής 62’), Καστάνο, Τζουκάνοβιτς, Καρμόνα, Άλβαρες, Μουνάφο, Αλάγκμπε, Ρεγκίς, Σίτο (Μπαρτόλο 74’), Καλτσάς, Μιριτέλο (Μάντζης 74’).