Ο Χοσέ Λουΐς Όλτρα είχε πει αρκετές φορές ότι η ΑΕΚ θα πρέπει να ξεχάσει την περσινή σεζόν. Απόψε (20:00), στο κατάμεστο από σχεδόν 30 χιλιάδες Ισραηλινούς «Bloomfield Stadium», καλείται να μην…ακούσει τον προπονητή της και να θυμηθεί τον καλό, περσινό, ευρωπαϊκό της εαυτό!
Απέναντι στην Μακάμπι Τελ Αβίβ, στον επαναληπτικό του 1-1 του πρώτου αγώνα, η ομάδα της Λάρνακας καλείται να φτάσει στο μάξιμουμ της απόδοσής της, αν θέλει να μην δώσει τέλος νωρίς νωρίς στη φετινή ευρωπαϊκή της παρουσία.
Στο Ισραήλ συνήθως πας για προσκύνημα, η ΑΕΚ ωστόσο πήγε για την πρόκριση και καλείται με την απόδοσή της να το επιβεβαιώσει. Είναι το αουτσάιντερ, αλλά και πέρυσι αυτή την ταμπέλα κουβαλούσε διαρκώς στην πλάτη της και…θυμάστε.
Ο Πίριτς θα είναι στο τέρμα, στα στόπερ οι Τόμοβιτς-Μιλίτσεβιτς, με μπακ τους Γκαρσία-Σάντσες. Αν παίξει με δύο μέσους αυτοί θα είναι οι Λέδες και Πονς, με Γκιούρτσο-Φαράζ στα άκρα και Λόπες ή Τρισκόφσκι στην κορυφή. Παίζει και το σενάριο να δούμε την ΑΕΚ με τρεις μέσους, δηλαδή με Μάμα ή Καπτούμ μαζί με Λέδες-Πονς.

Ανδρέας Βεντούρης