Ο Άαρον Ράμσντεϊλ αφού αποφάσισε να γράψει, ήθελε να το κάνει σωστά. Και είπε τρομερά πράγματα στο «Players’ Tribune». Για πρώτη φορά μίλησε για τον ομοφυλόφιλο αδερφό του, αλλά και για την αποβολή της συζύγου του, που συνέβη πριν από το ντέρμπι με την Τότεναμ όπου τον κλώτσησε αντίπαλος οπαδός!
Ο Άαρον Ράμσντεϊλ δεν ήξερε πώς είναι να διεκδικείς τίτλο. Δεν το είχε βιώσει ποτέ ξανά στην καριέρα του, προτού το κάνει με την Άρσεναλ την σεζόν 2022-2023. Μικρότερος, όταν αποδεσμεύθηκε από την Μπόλτον, αισθάνθηκε πως τα πάντα είχαν τελειώσει. Πως το όνειρο έσβησε πολύ νωρίς. Όμως, βρήκε το σθένος να «σηκωθεί» ξανά και να κυνηγήσει τ’ όνειρο.
Δεν ήθελε να σταθεί πολύ σε όλα αυτά. Μεγαλύτερη σημασία για εκείνον, έχει η ανθρωπιά και οι στιγμές που μένουν χαραγμένες στον καθένα και τον διαμορφώνουν. «Ποτέ δεν θα ήταν η κατάλληλη στιγμή, αλλά αφού γράφω, θα το κάνω σωστά. Πρώτη φορά αναφέρω ότι ο αδερφός μου είναι ομοφυλόφιλος και έζησε ανοιχτά εντός της οικογένειάς μας. Γι’ αυτό τον θεωρώ θαρραλέο. Μπορεί μέχρι σήμερα όποτε βρέθηκα σε κουβέντες με ομοφοβικό περιεχόμενο να δάγκωσα τη γλώσσα μου και να μη μίλησα, όμως, όχι πια. Και όταν πάρουμε τίτλους με την Άρσεναλ, τον θέλω δίπλα μου. Είμαι τρομερά περήφανος για εκείνον» σχολίασε ο Ράμσντεϊλ.
Εμβαθύνοντας ακόμα περισσότερο για να τον γνωρίσει ο κόσμος, ο Άγγλος πορτιέρε ανέφερε ότι η σύζυγός του απέβαλε, όταν κυοφορούσε στα τέλη του 2022. Μετά το Μουντιάλ πήρε μερικές μέρες άδεια παραπάνω, έφυγε ταξίδι και καθώς επέστρεφε, το ζευγάρι έχασε το παιδάκι που περίμενε. «Δεν μπορώ να περιγράψω τον ψυχικό πόνο που βιώνεις… Θέλω ο κόσμος να ξέρει πως κανείς δεν είναι μόνος σε ό,τι βιώνει. Ο Μικέλ ήταν εξαιρετικός στα πάντα. Φρόντισε να είμαστε καλά και ενδιαφερόταν πολύ. Γι’ αυτό τον θεωρώ εξαιρετικό. Έπειτα, παίζαμε με την Τότεναμ το ντέρμπι όπου δέχθηκα την κλωτσιά από τον οπαδό. Σκέφτηκα “αν ήξερε τι περνούσα, δεν θα το έκανε ποτέ…”.» έγραψε ο Ράμσντεϊλ.