H Ισπανία αντιμετώπισε την Βενεζουέλα σε φιλικό προετοιμασίας για το επερχόμενο Μουντομπάσκετ, με τον Σέρτζιο Σκαριόλο να δοκιμάζει παίκτες και σχήματα. Η Φούριας Ρόχας είναι μια ομάδα που έχει την ίδια βάση με την περσινή ομάδα που πήρε το Ευρωπαϊκό και αυτό βοηθάει στην ομοιογένεια της και στον τρόπο παιχνιδιού.
σπορΜια σταθερά που έχει πέραν όλων των άλλων είναι ο Χουάντσο που εμφανίστηκε στο φιλικό σαν να μην πέρασε μια μέρα από τον τελικό με την Γαλλία που ήταν MVP. Ο Ισπανός ήταν ο καλύτερος παίκτης της αναμέτρησης, σκοράροντας 27 πόντους και έχοντας το εκπληκτικό 5/5 δίποντα, 5/5 τρίποντα και 2/3 βολές. Το σημαντικό και για τον Παναθηναϊκό βέβαια είναι οι τρόποι εκτέλεσης, καθώς δείχνουν και τον τρόπο που θα είναι αποτελεσματικός στο σύστημα του Εργκίν Αταμάν.

Όπως είχε αναλυθεί στο άρθρο για το προφίλ του Ισπανού, πάνω από το 60% των κατοχών του βασίζεται στο σουτ του και την περιφερειακή εκτέλεση. Πρωταρχικά σε catch n shoot καταστάσεις και στην συνέχεια σε offscreen. Απέναντι στην Βενεζουέλα έκανε θραύση στα σποταριστά σουτ, μέσα από ένα πλαίσιο πικ εν ρολ που όπως είναι λογικό είναι το βασικό όπλο των Ισπανών. Ο Χουάντσο επειδή έχει μεγάλη ικανότητα στην άμεση εκτέλεση, πάντα είναι τοποθετημένος σε απόσταση μιας πάσας από τους δύο εμπλεκόμενους παίκτες του πικ εν ρολ, ώστε όταν ο παίκτης του πάει για βοήθεια να είναι αυτός που θα εκτελέσει, όπως φαίνεται και στο βίντεο.

Το ίδιο συμβαίνει και στην 4-1 επίθεση των Ισπανών, που τέσσερις παίκτες βρίσκονται στην περιφέρεια και παίζουν ένα κεντρικό πικ εν ρολ. Με το που περάσει ο γκαρντ, και μαζευτεί η άμυνα προς τα μέσα, μία kick out πάσα στον Χουάντσο που έχει ακροβολιστεί στις γωνίες και τρίποντο.
Ο Ισπανός είχε 4/4 σε catch n shoot καταστάσεις που είναι το δυνατό του στοιχείο, αλλά ο Σκαριόλο έχει για αυτόν και ένα play για να βγαίνει να σουτάρει με off screen δράση. Το mobility του Χουάντσο τον βοηθάει να κινηθεί σαν περιφερειακός πίσω από τα σκριν, για αυτό και μερικές φορές χρησιμοποιείται και άτυπα ως τριάρι στην επίθεση, όπως προχθές. Είναι το ίδιο σύστημα που είδαμε και στο Ευρωπαϊκό του περσινού καλοκαιριού.
Οι 27 πόντοι ήρθαν με 3 ντρίπλες, πράγμα που δείχνει πόσο άμεση εκτέλεση έχει και πόσο καλά κινείται χωρίς την μπάλα. Άλλωστε καμιά ομάδα δεν θέλει πολλές ντρίπλες από το τεσσάρι της, ειδικά όταν βασίζεται στο καλό spacing. Αυτές οι 5-out ή 4-1 διατάξεις είναι αυτές που χρησιμοποιεί πολύ και ο κόουτς Αταμάν, οπότε οι οπαδοί του Παναθηναϊκού μπορούν στα παιχνίδια της Ισπανίας να πάρουν μια πρώτη γεύση, στο πώς θα χρησιμοποιείται στην ομάδα τους.