Συμβόλαιο συνεργασίας με τον 16χρονο αριστερό εξτρέμ, Μάριο Μυλόπουλο ανακοίνωσε η ΑΖ, αυξάνοντας έτσι και σε επίπεδο πλέον υποδομών την ελληνική παροικία του Αλκμααρ.

Διαχρονική και ολοένα και αυξανόμενη η εμπιστοσύνη των ολλανδικών ομάδων σε ελληνικά ποδοσφαιρικά “προϊόντα”. Πόσο μάλλον αυτή της ΑΖ, στις τάξεις της οποίας πρωταγωνιστούν τα τελευταία χρόνια δύο συμπατριώτες μας, ο Βαγγέλης Παυλίδης και ο Παντελής Χατζηδιάκος.

Η ελληνική παροικία του Άλκμααρ μάλιστα μεγαλώνει μιας και η ΑΖ ανακοίνωσε την απόκτηση του 16χρονου Μάριου Μυλόπουλου, ο οποίος υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας και θα ενταχθεί στην U17 του συλλόγου. Ενδεικτικό της ποιότητας των ακαδημιών της ολλανδικής ομάδας το γεγονός ότι πριν λίγους μήνες μόνο, η U19 του συλλόγου, κατέκτησε το YouthLeague.

Επιπρόσθετα ενδεικτικό του βάθους που σε συγκεκριμένες περιπτώσεις τσεκάρεται το ποδόσφαιρο της χώρας μας από ομάδες του εξωτερικού είναι ότι ο Μυλόπουλος προέρχεται από την Ακαδημία Ποδοσφαίρου Αινείας.

Αγωνίζεται σε θέση αριστερού εξτρέμ, με δυνατότητα χρησιμοποιηθεί και ως αριστερός μπακ, δοκιμάστηκε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού τόσο στην ΑΖ όσο και στην Ουτρέχτη, δέχτηκε από αμφότερες προτάσεις, επιλέγοντας τελικά τους “ερυθρόλευκους” του Άλκμααρ.