Ένας Παναθηναϊκός από τα παλιά υπέταξε το… μεγαθήριο στη χαρτιά Μαρσέιγ με γκολάρα του Μπερνάρ και θα πάει στη Γαλλία στις 15 Αυγούστου με στόχο να τελειώσει τη δουλειά έχοντας το υπέρ του προβάδισμα μετά το 1-0 της Λεωφόρου.
Ο Παναθηναϊκός έκανε συνολικά ένα εξαιρετικό παιχνίδι, δεν φοβήθηκε σε κανένα σημείο τη Μαρσέιγ και έχοντας πολλούς παίκτες του σε καλή μέρα με τους Γέντβαϊ, Βαγιαννίδη, Βιλένα, Μαντσίνι να είναι εξαιρετικοί και τους Κλεινχέϊσλερ, Ιωαννίδη και Μπερνάρ καθοριστικοί στο διάστημα που αγωνίστηκαν.

Με εκπλήξεις η ενδεκάδα του Γιοβάνοβιτς
Ο Γιοβάνοβιτς έκανε τρεις αλλαγές στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού σε σχέση με το προηγούμενο ματς κόντρα στην Ντνίπρο με τους Βαγιαννίδη, Βέρμπιτς και Μαντσίνι αντί των Κώτσιρα, Παλάσιος και Μπερνάρ.
Κάτω από τα γκολπόστ βρέθηκε ο Μπρινιόλι με τον Βαγιαννίδη να παίρνει θέση στο δεξί άκρο της άμυνας και τον Χουάνκαρ να παίζει αριστερά. Ως δεξιός στόπερ αγωνίστηκε ο Γέντβαϊ και στα αριστερά του ο Μάγκνουσον. Ο Πέρεθ ήταν το “εξάρι” του τριφυλλιού με τον Βιλένα να παίζει δίπλα του. Ο Μαντσίνι ξεκίνησε στο δεξί άκρο της επίθεσης με τον Βέρμπιτς να βρίσκεται αριστερά και τον Σπόραρ στην κορυφή της επίθεσης. Ο Παναθηναϊκός, όπως είχε δηλώσει άλλωστε και ο Γιοβάνοβιτς, μπήκε στον αγωνιστικό χώρο της Λεωφόρου με στόχο να κάνει το παιχνίδι του, να μην κλειστεί, να μην δώσει χώρο στους Γάλλους και να πάρει αυτός τη μπάλα στα πόδια του. Το έκανε στα πρώτα λεπτά… με τους παίκτες της Μαρσέιγ να ακολουθούν τον ρυθμό που έδιναν στο ματς οι πράσινοι.

Τα χάλαγε στην… λεπτομέρεια ο Παναθηναϊκός
Το τριφύλλι απείλησε πρώτο όταν στο 10′ πάτησε περιοχή, δεν μπόρεσε να βρει τελική μέσα από το κουτί, με τη μπάλα να φτάνει έξω στον Πέρεθ που έκανε το σουτ το οποίο ήταν αρκετά άστοχο. Ενώ δέκα λεπτά αργότερα μετά την εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά η μπάλα έφτασε στον Γέντβαϊ ο οποίος πήρε την κεφαλιά αλλά δεν είχε σε σωστή θέση το σώμα του με αποτέλεσμα η μπάλα να φύγει αρκετά ψηλά. Η Μαρσέιγ έκανε αισθητή την παρουσία της με την καλύτερη τελική έως εκείνο το σημείο. Σε σέντρα του Λοντί από τα αριστερά ο Ομπαμεγιάνγκ ανενόχλητος πήρε την κεφαλιά αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ.
Οι παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν πτοήθηκαν και συνέχισαν να έχουν τη μπάλα στα πόδια τους και να ψάχνουν διαδρόμους προς την εστία των Γάλλων. Στο 31′ μάλιστα το τριφύλλι θα μπορούσε να είχε απειλήσει με τον Μπαλέρντι τελευταία στιγμή να τραβάει τον Βέρμπιτς λίγο έξω από την περιοχή πριν αυτός δώσει στον ανενόχλητο Μαντσίνι που ήταν έτοιμος να σουτάρει. Το φάουλ σε καλό σημείο που εκτέλεσε ο Μάγκνουσον βρήκε στο τοίχος και εν συνεχεία το σουτ του Πέρεθ κόντραρε και έφυγε άουτ. Το πρώτο 45′ ολοκληρώθηκε με μια ωραία ενέργεια και σουτ του Ουναχί από τα αριστερά το οποίο μπλόκαρε χωρίς πρόβλημα ο Μπρινιόλι. Με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια της Λεωφόρου με το ματς στο 0-0.

Είχε ευκαιρίες για να σκοράρει το τριφύλλι
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για τις δύο ομάδες και με τον Παναθηναϊκό να μπαίνει με την ίδια λογική στον αγωνιστικό χώρο. Να κάνει το παιχνίδι του και να ψάξει ένα γκολ. Στο 49′ ο Σπόραρ έγινε κάτοχος της μπάλας στα δεξιά της επίθεσης μετά από ωραία ενέργεια του Βαγιαννίδη που είχε κλέψει και είχε βγει στην αντεπίθεση. Ο Σλοβένος δεν έκανε το σουτ αλλά την παράλληλη πάσα δίπλα στον Τζούριτσιτς που έκανε ένα κακό σουτ. Η Μαρσέιγ από την πλευρά της απείλησε δις, στο επόμενο λεπτό, αρχικά ο Ουνάχι βρέθηκε σε θέση βολής εκτός περιοχής. Επιχείρησε το σουτ με τον Γέντβαϊ να βάζει το κεφάλι του και να κόβει τη μπάλα, αυτή έφτασε στον Εντιαγέ που έκανε το σουτ με τη μπάλα να φεύγει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μπρινιόλι.
Ο Παναθηναϊκός απάντησε με δύο όμορφες επιθέσεις στις οποίες όμως δεν βρήκε τελική. Αρχικά οι πράσινοι γύρισαν ωραία τη μπάλα, έγινε η σέντρα από τα αριστερά με την άμυνα της Μαρσέιγ να κόβει προ του Σπόραρ ενώ στην επόμενη φάση σε παράλληλο γύρισμα του Μαντσίνι από τα αριστερά ο Σλοβένος φορ επιχείρησε να πλασάρει με τον Γκιγκότ με προβολή να σταματάει τη μπάλα. Η μεγαλύτερη στιγμή του αγώνα χάθηκε στο 57′ όταν οι παίκτες του Παναθηναϊκού έβγαλαν μια εξαιρετική αντεπίθεση. Ο Χουάνκαρ από τα αριστερά γύρισε τη μπάλα ο Βιλένα την άφησε να περάσει κάτω από τα πόδια του και αυτή έφτασε στον Μαντσίνι. Ο Αργεντινός κοντρόλαρε με το δεξί, την έφερε στο αριστερό αλλά το σουτ που επιχείρησε έφυγε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της Μαρσέιγ. Δύο λεπτά αργότερα ο Χουάνκαρ ξανά γέμισε από τα αριστερά για τον Σπόραρ η άμυνα της Μαρσέιγ έδιωξε με τη μπάλα να φτάνει στον Βιλένα που επιχείρησε κάτι αρκετά δύσκολο, με κεφαλιά ψαράκι να σκοράρει, αλλά η μπάλα έφυγε αρκετά έξω.

Με παίκτη παραπάνω ο Παναθηναϊκός
Στο 65′ της αναμέτρησης ο Παναθηναϊκός έμεινε στον αγωνιστικό χώρο με παίκτη παραπάνω καθώς ο Κοντογκμπιά πάτησε τον Τζούριτσιτς και είδε την δεύτερη κίτρινη στο παιχνίδι και αποβλήθηκε. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Μαρσέιγ να οπισθοχωρήσει και να αρχίσει να αμύνεται λίγο έξω από την περιοχή της με με αποτέλεσμα να κλειδώσει τους χώρους προς την εστία της. Ο Γιοβάνοβιτς έριξε στο παιχνίδι αρχικά τους Ιωαννίδη και Μπερνάρ και εν συνεχεία τους Τσέριν και Μλαντένοβιτς προκειμένου να φρεσκάρει την ομάδα του και να βρει το κάτι διαφορετικό για να μπορέσει να βρει ένα γκολ.

Τρομερή συνεργασία και γκολ του Μπερνάρ
Αυτό ήρθε στο 84′ και μάλιστα ήταν εξαιρετικό. Οι Μπερνάρ – Κλεϊνχέισλερ – Ιωαννίδης συνδυάστηκαν υπέροχα με τον Ούγγρο να δίνει στον Έλληνα φορ ο οποίος έδωσε την όμορφη ασίστ στον Βραζιλιάνο μέσο ο οποίος είχε κάνει κίνηση στον κενό χώρο και με ωραίο σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 του Παναθηναϊκού.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Γέντβαϊ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ (79′ Μλαντένοβιτς), Πέρεθ, Βιλένα (79′ Τσέριν), Τζούριτσιτς (72′ Μπερνάρ), Μαντσίνι, Βέρμπιτς (58′ Κλεϊνχέισλερ), Σπόραρ (72′ Ιωαννίδης).
ΜΑΡΣΕΙΓ (Μαρθελίνο): Πάου Λόπες, Κλος, Γκιγκότ, Μπαλέρντι, Λόντι, Βερετούτ (86′ Γκεντουζί), Κοντογκμπιά, Σαρ (75′ Χαρίτ), Εντιαγέ (75′ Μουντέ), Ουναχί (66′ Ρονζιέρ), Ομπαμεγιάνγκ (86′ Μπεμπά).