Δημοσιεύματα στην Αγγλία θέλουν τον Ολυμπιακό να είναι κοντά στην απόκτηση του 20χρονου Μαρκίνιος ο οποίος ανήκει στη Άρσεναλ και παίζει ως εξτρέμ ενώ είναι διεθνής με την Εθνική Βραζιλίας. Ο Ολυμπιακός κίνεται για την απόκτηση του 20χρονου διεθνή Βραζιλιάνου εξτρέμ της Άρσεναλ, Μαρκίνιος, για να ενισχύσει την επιθετική του γραμμή σύμφωνα με δημοσιεύματα στην Αγγλία. Σε σχετικό ρεπορτάζ για τις αποχωρήσεις από τους “κανονιέρηδες” υπάρχει η αναφορά πως ο Μαρκίνιος οδεύει προς τον Ολυμπιακό ως δανεικός για τον επόμενο χρόνο.

Η Άρσεναλ είχε δώσει τρεισήμισι εκατομμύρια για την αγορά του νεαρού ποδοσφαιριστή από το Σάο Πάολο πριν από ένα χρόνο αλλά λόγω των πολλών παικτών από τη μέση και μπροστά παραχωρήθηκε δανεικός στη Νόριτς ώστε να πάρει παιχνίδια, να εξελιχθεί και να δείξει σε ανταγωνιστικό επίπεδο το σπουδαίο ταλέντο του και τώρα θα φύγει πάλι ως δανεικός. Ο αριστεροπόδαρος ακραίος επιθετικός έχει βασικό χαρακτηριστικό του παιχνιδιού του την απίστευτη ταχύτητα, αλλά και την πολύ καλή τεχνική του κατάρτιση.

Ο Μαρκίνιος ο οποίος είναι διεθνής με όλες τις μικρές εθνικές ομάδες της Βραζιλίας, εντοπίστηκε από τους κατάσκοπους της Άρσεναλ, μετά την πολύ καλή σεζόν που έκανε το 2021-22 με τη Σάο Πάουλο. Στο εξάμηνο που αγωνίστηκε ως δανεικός στη Νόριτς είχε 11 συμμετοχές με ένα γκολ και μία ασίστ στο ίδιο διάστημα.