Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος θέλει να κάνει το «μπαμ» με Σβι Μιχάιλιουκ, και σύντομα το θέμα της μεταγραφής του Ουκρανού φόργουορντ θα έχει ξεκαθαρίσει.

Πόσο σύντομα; Μέχρι το πολύ τις 15-16 Αυγούστου, οπότε και σκοπεύει να τον περιμένει ο Παναθηναϊκός. Ομάδα και παίκτης έχουν δώσει τα χέρια σύμφωνα με πληροφορίες και το μόνο που απομένει είναι να κλείσει οριστικά η πόρτα του NBA.

Ο 26χρονος καλαθοσφαιριστής δεν έχει καταφέρει να βρει αυτό που θέλει στον «μαγικό κόσμο» και όσο κυλούν οι μέρες το ενδεχόμενο αυτό μειώνεται.

Πριν από λίγες ημέρες η τελευταία ομάδα του οι Σάρλο Χόρνετς ήρθαν σε συμφωνία με τον Αρ Τζέι Χάντερ που παίζει στην ίδια θέση και έτσι ένας «μνηστήρας» μειώθηκε.

Μία από τις ομάδες που φέρονταν οτι ήθελε τον Μιχάιλιουκ ήταν οι Μπόστον Σέλτικς, όχι όμως με εγγυημένο συμβόλαιο και έτσι και αυτή η πόρτα δείχνει να κλείνει.

Πλέον αναμένουμε ως τον 15αύγουστο ή λίγο μετά το θέμα του αναμένεται να ξεκαθαρίσει οριστικά με τις πιθανότητες να γίνει «πράσινος» να είναι πλέον αυξημένες.

Άλλωστε ο παίκτης είναι πόθος και του ίδιου του Δημήτρη Γιαννακόπουλου ο οποίος πρόσφατα έκανε σχετικές αναρτήσεις για τον ύψους 2.01μ. παίκτη

Θυμίζουμε οτι ο Ουκρανός την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε στα παρκέ του ΝΒΑ για λογαριασμό των Σάρλοτ Χόρνετς. Έπαιξε σε 19 παιχνίδια (τα 8 εξ’αυτών βασικός) μετρώντας 10,6 πόντους, 2,4 ριμπάουντ και 2,7 ασίστ κατά μέσο όρο σε 22:30 συμμετοχής. Όσον αφορά τα ποσοστά του σούταρε με 44,1% δίποντα, 40,4% τρίποντα και 67,7% βολές.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο 26χρονος είχε πολύ καλή παρουσία και στο περσινό EuroBasket με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του. Έπαιξε 29:20 κατά μέσο όρο με 17 πόντους απολογισμό και ποσοστά 44,9% δίποντα, 34,1% τρίποντα και 84,2% βολές. Επιπλέον είχε 5 ριμπάουντ και 2,8 ασίστ κατά μέσο όρο.

Ο Ουκρανος έχει να αγωνιστεί στην Ευρώπή από τη διετία 2012-14 όταν έπαιζε στην ομάδα της χώρας του Τσερκάσκι Μαβπι, καθώς στη συνέχεια πήγε στην Αμερική όπου μεταξύ άλλων φόρεσε τις φανέλες των Λέικερς, Πίστονς Θάντερ, Ράπτορς, Νικς και Χόρνετς. Συνολικά στο NBA έχει 252 αγώνες με 6.6 πόντους, 1,8 ριμπάουντ και 1,8 ασίστ ανά παιχνίδι.