Η υπόθεση του Μάρκος Αντόνιο είχε θετική κατάληξη για τους ασπρόμαυρους, με τον 23χρονο Βραζιλιάνο να αναμένεται σήμερα (30/8, 14.30) στην Θεσσαλονίκη με πτήση από τη Ρώμη. Αν και η αλήθεια είναι πως το… «θετική κατάληξη» δεν αποτυπώνει ακριβώς τις διαπραγματεύσεις των προηγούμενων ημερών ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τη Λάτσιο και το σκληρό «πόκερ» από τον πρόεδρο της ιταλικής ομάδας, Κλαούντιο Λοτίτο.

Βάσει του scouting report, ο Μάρκος Αντόνιο φαντάζει να πολυεργαλείο στην μεσαία γραμμή, αφού μπορεί να αγωνιστεί ως deep-lying playmaker, κεντρικός χαφ, ενώ έχει δοκιμαστεί ακόμη και ως επιτελικός μέσος. Βλέπει τον κόσμο από τα 168 εκατοστά και το χαμηλό κέντρο βάρους του τον βοηθά να έχει καλή ισορροπία. Ως εκ τούτου είναι ικανός να ντριμπλάρει και όταν βρίσκεται υπό πίεση, ενώ διαθέτει μια καλή γκάμα στις πάσες του, που τον βοηθούν στο να εντοπίζει ελεύθερους παίκτες και να τους τροφοδοτεί. Οι πάσες του είναι σύντομες, ευκρινείς και ξεκάθαρες. Οι μακρινές πάσες του είναι πάντα καλοσταθμισμένες και ακριβείς. Ο Βραζιλιάνος χαφ διαθέτει εξαιρετική τεχνική που τον βοηθάει να ξεμαρκάρεται και να δημιουργεί…

Κοινώς ένα κομμάτι που έψαχνε ο ΠΑΟΚ στο υπό διαμόρφωση παζλ του και στη μεσαία γραμμή. Συνεπώς, με τη σύμφωνη γνώμη του Ραζβάν Λουτσέσκου, η πρόταση για τον Μάρκος Αντόνιο πέρασε από το scouting στην ιδιοκτησία.
Ο ΠΑΟΚ είχε «διαβάσει» τις συνθήκες που είχαν διαμορφωθεί στη Λάτσιο για τον 23χρονο και «χτύπησε» με ξεκάθαρη πρόταση: Δανεισμός με οψιόν αγοράς. Οι Ιταλοί φάνηκε να το συζητούν, ωστόσο, ο ισχυρός άνδρας της Λάτσιο έδειξε άλλη διάθεση: να ρεφάρει τα 9.5 εκατ. ευρώ που έδωσε η Λάτσιο για την απόκτησή του από την Σαχτάρ πριν από ένα χρόνο. Η συμφωνία είχε κλείσει στα 8 εκατ. ευρώ, plus 1.5 μπόνους.
Γι΄αυτό το λόγο υπήρξε και εμμονή στο θέμα της υποχρεωτικής οψιόν, κοντά στα 7 εκατ. ευρώ. Σε αυτά τα νούμερα ο ΠΑΟΚ ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει καμία πιθανότητα συζήτησης και διαπραγμάτευσης. Οι «λατσιάλι» έδειξαν ανένδοτοι, ωστόσο, αντιλαμβανόμενοι πως δεν υπάρχει καμία πιθανότητα υποχώρησης από τους ασπρόμαυρους, κάθισαν με σαφώς πιο διαλλακτική στάση στο τραπέζι.
Και το σκληρό πόκερ του 48ωρου, πριν την οριστική συμφωνία της Τρίτης,  έφερε και ένα deal στα μέτρα του ΠΑΟΚ που έριξε στο τραπέζι ένα εκατ. ευρώ, αναλαμβάνοντας πλήρως το συμβόλαιό του, 300.000 στη Λάτσιο για την απόκτησή του υπό καθεστώς δανεισμού με προαιρετική οψιόν αγοράς (6 εκατ. ευρώ), προσφέροντας παράλληλα στους «λατσιάλι» και ποσοστό επί των δικαιωμάτων του ύψους 15%.

ΠΗΓΗ: SDNA