Η 31η Ιουλίου ανήκει στο παρελθόν και μαζί η δυνατότητα του Κιλιάν Εμπαπέ να ενεργοποιήσει τον επιπλέον χρόνο στο ισχύον συμβόλαιό του με την Παρί.
Η συνεργασία των δύο πλευρών πλέον και τυπικά ορίζεται μέχρι τις 30 Ιουνίου 2024, εκτός αν οι πρωταθλητές Γαλλίας κατορθώσουν να πουλήσουν τον παίκτη, παρά τη δεδομένη άρνησή του.
Ο 24χρονος επιθετικός βρίσκεται εκτός ομάδας από τη στιγμή που γνωστοποίησε ότι δεν σκοπεύει να παραμείνει στην Παρί έπειτα από το καλοκαίρι του 2024 και μάλιστα δεν έχει συναντηθεί ακόμα με τον πρόεδρο της Παρί, Νασέρ αλ Κελαϊφί.
Η στάση του έχει εξοργίσει τους Καταριανούς, οι οποίοι σκοπεύουν να κάνουν ακόμα πιο σκληρή τη στάση τους.
Ο Εμπαπέ δεν συμπεριλήφθηκε στην περιοδεία του συλλόγου, όμως η Παρί ενδέχεται να… επιτεθεί και στην ομάδα όπου φέρεται να καταλήξει. Οι Γάλλοι θεωρούν ότι υπάρχει προσύμφωνο με τη Ρεάλ, κάτι που είναι παράνομο, αφού ο διεθνής επιθετικός δεσμεύεται με συμβόλαιο.
Ένας παίκτης επιτρέπεται να μιλάει με μία άλλη ομάδα όταν υπάρχουν μόλις έξι μήνες μέχρι το πέρας τη συμφωνία με την τρέχουσα ομάδα, κάτι που δεν ισχύει στην περίπτωση του Εμπαπέ.
Γι’ αυτό κι η Παρί εξετάζει το σενάριο να απευθυνθεί στη FIFA, αν βρει στοιχεία που να αποδεικνύουν παράνομες επαφές. Οι ενδείξεις είναι αρκετές, ενώ στο στρατόπεδο των Γάλλων υπάρχει βεβαιότητα λόγω και της άρνησης του Εμπαπέ να μιλήσει με την αντιπροσωπεία της Αλ Χιλάλ που βρέθηκε στο Παρίσι, στο πλαίσιο της πρότασης 300.000.000 ευρώ για την αγορά του παίκτη.