Πολύ μεγάλος… θόρυβος έχει προκύψει μετά τις δηλώσεις που έκανε την Τετάρτη (2/8) ο Ουκρανός διαιτητής, Μικόλα Αμπρόσοφ, καταγγέλλοντας τους συναδέλφους του, Ηλία Κορομηλά και Μπόρις Ρίτζικ, ότι προσπάθησαν να τον δωροδοκήσουν πριν τον 2ο τελικό του Eurocup το 2021, ανάμεσα σε Ούνικς Καζάν και Μανακό.

Λίγες ώρες αργότερα, η Ευρωλίγκα τοποθετήθηκε επίσημα για το πολύ σοβαρό θέμα, εκδίδοντας ανακοίνωση μέσω της οποίας ενημέρωσε ότι ξεκινά άμεσα έρευνα γύρω από τα όσα υποστηρίζει ο Ουκρανός διαιτητής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ευρωλίγκας:

«Υπό το φως των πρόσφατων άρθρων που δημοσιεύθηκαν σε πολλά ΜΜΕ σχετικά με την υποτιθέμενη πρόθεση να δωροδοκηθεί ένα από τα μέλη της διαιτητικής ομάδας που διεύθυνε το Game 2 των Τελικών του EuroCup 2020-21, η EuroLeague Basketball θα ήθελε να δηλώσει τα εξής:

• Τα πρότυπα ακεραιότητας όλων των διαιτητών της EuroLeague στηρίζονται στην ισχυρή τήρηση ηθικών αρχών και αξιών, όπως η ειλικρίνεια, η τιμή, η αξιοπιστία και η αξιοπιστία.

• Η Euroleague Basketball ακολουθεί ένα πολύ αυστηρό πρωτόκολλο παρακολούθησης για να εγγυηθεί ότι όλα τα παιχνίδια διεξάγονται κάτω από ένα αδιαμφισβήτητο περιβάλλον ευ αγωνίζεσθαι, εφαρμόζοντας μια πολιτική μηδενικής ανοχής για δωροδοκία και διαφθορά.

• Η Euroleague Basketball θα ανοίξει εσωτερική έρευνα για να ξεκαθαρίσει το περιεχόμενο των δηλώσεων που έκανε ο Ουκρανός διαιτητής, Μίκολα Αμπρόσοφ.

• Μόλις ολοκληρωθεί η εσωτερική έρευνα, η EuroLeague Basketball θα παρουσιάσει δημόσια την έκβασή της και εάν βρεθούν αποδεικτικά στοιχεία θα εφαρμόσει όλα τα απαραίτητα μέτρα ή κυρώσεις εναντίον οποιουδήποτε ατόμου μπορεί να εμπλέκεται».