Η Παρί Σεν Ζερμέν αντιμετωπίζει τη Λοριάν στην πρεμιέρα του γαλλικού πρωταθλήματος (12/8, 22:00) και ο Λουίς Ενρίκε εκτός από τον Κιλιάν Μπαπέ άφησε εκτός αποστολής και τους έτερους «φευγάτους», Νεϊμάρ και Μάρκο Βεράτι.
Ο Λουίς Ενρίκε προειδοποίησε στη συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής πως θα μιλήσει με… πράξεις για τις αποφάσεις του σχετικά με τους παίκτες που βρίσκονται υπ’ ατμόν. Και το έκανε παραδειγματικά, αφήνοντας εκτός αποστολής τους Κιλιάν Μπαπέ, Νεϊμάρ και Μάρκο Βεράτι από την πρεμιέρα του γαλλικού πρωταθλήματος!
Οι πρωταθλητές Γαλλίας αντιμετωπίζουν εντός έδρας τη Λοριάν (12/8, 22:00) στο παρθενικό επίσημο ματς του Ισπανού στον πάγκο τους και θα παρουσιαστούν χωρίς κανένα από τα τρία αστέρια τους των περασμένων δύο σεζόν (Μέσι, Μπαπέ, Νεϊμάρ). Κι αν για τον Γάλλο ήταν φυσικό κι επόμενο λόγω του «βέτο» που έχουν θέσει οι ιδιοκτήτες από το Κατάρ σε αντίποινα για την άρνησή του να ανανεώσει ή να πωληθεί, ο Λουίς Ενρίκε έδειξε τις προθέσεις του και στην περίπτωση του Βραζιλιάνου σταρ, όπως και του Ιταλού μέσου, αμφότεροι οι οποίοι μοιάζουν με το ένα πόδι εκτός συλλόγου.
Σύμφωνα με το «RMC Sport» η απουσία των δύο τελευταίων ενδέχεται να οφείλεται και σε ίωση που τους ταλαιπώρησε μέσα στην εβδομάδα, αν και η άποψη που επικρατεί κάνει λόγο για… μήνυμα του Ισπανού τεχνικού προς την εν λόγω τριάδα πως δεν υπολογίζονται.
Υπενθυμίζεται ότι τις τελευταίες ώρες η Μπαρτσελόνα φέρεται να «καραδοκεί» για τον Νεϊμάρ σε περίπτωση που μείνει ελεύθερος, ενώ για τον Βεράτι ενδιαφέρεται η Τσέλσι του πρώην τεχνικού της Παρί, Μαουρίτσιο Ποτσετίνο.