Το φιλικό της Εθνικής Ελλάδας με τη Σλοβενία πέρα από το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι είχε και ιδιαίτερο ενδιαφέρον για όλους τους φίλους του μπάσκετ.
Η ΕΟΚ επέλεξε το συγκεκριμένο ματς για να βραβεύσει τον τεράστιο Νίκο Γκάλη για την προσφορά του στο ελληνικό μπάσκετ.
Φυσικά, είχε ετοιμάσει πολλές εκπλήξεις για τον θρύλο του ελληνικού μπάσκετ και ο κόσμος αγκάλιασε αυτή τη βραδιά συμμετέχοντας με τη βοήθεια των κινητών τηλεφώνων του.
Λίγο πριν τις 19.00 άρχισε το τελετουργικό με τον Νίκο Γκάλη να μπαίνει μέσα στο παρκέ και να γνωρίζει την αποθέωση απ’ όλους όσους βρίσκονταν στο ΟΑΚΑ.
Αρχικά, κατευθύνθηκε προς τις αποστολές των δύο ομάδων και είχε εγκάρδιο χαιρετισμό με όλους. Φυσικά, η αγκαλιά του με τον Λούκα Ντόνσιτς ήταν εκείνη που ξεχώρισε.
Στη συνέχεια άρχισε το τελετουργικό με την προβολή ενός video που είχε ετοιμάσει η ΕΟΚ σε επιμέλεια του Βασίλη Σκουντή για τον Θεό του ελληνικού μπάσκετ.
Έπειτα είχε έρθει η στιγμή για την απόσυρση της φανέλας με το Νο4 την οποία τίμησε τα χρόνια της μεγάλης του αθλητικής καριέρας.
Σε εκείνο το σημείο ο Νίκος Γκάλης δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυά του με τη συγκίνηση να επικρατεί σε όλους όσους βρίσκονταν στο παρκέ.
Το τελετουργικό ολοκληρώθηκε με μία άκρως συμβολική κίνηση. Μετά τις καθιερωμένες βραβεύσεις ο Νίκος Γκάλης πήγε και έκανε το καθιερωμένο ζντο με τους παίκτες της Εθνικής ομάδας.