Ο Αλεξέι Σπιλέφσκι, κόουτς των πρωταθλητών παραχώρησε συνέντευξη σε Ρώσικο ΜΜΕ και μίλησε για την πρόκριση του Άρη, για τους στόχους της Ευρώπης και όχι μόνο, αλλά και για τον Κακόριν.
Αναλυτικά:
Αν ήταν εύκολη η πρόκριση επί της Μπάτε
: «Αν δείτε το σκορ, μπορεί να φαίνεται έτσι, αλλά δεν θα χαρακτήριζα εύκολα τα ματς με την Μπάτε. Το προπονητικό επιτελείο βελτιώνεται, οι παίκτες δυναμώνουν. Αν είχες καλή απόδοση ή όχι εξαρτάται από το πόσο σου το επέτρεπε ο αντίπαλος. Οι παίκτες μου και στα δύο ματς δεν άφησαν πολλά περιθώρια στην Μπάτε. Δεν είμαι χαρούμενους που δεχθήκαμε πέντε γκολ, αλλά έμεινα ικανοποιημένος από τη συνολική εικόνα».
Ποιος ο στόχος του Άρη στην Ευρώπη
: «Δεν θέλω να λέω μεγάλα λόγια. Ο στόχος είναι να κάνουμε σεμνά τη δουλειά μας και να ανεβαίνουμε βήμα-βήμα».
Για το γεγονός πως δεν υπάρχουν πολλοί Ρώσοι ή Λευκορώσοι ποδοσφαιριστές στον Άρη
: «Ο ιδιοκτήτης του συλλόγου και εγώ ως προπονητής θα θέλαμε να δούμε στην ομάδα μας περισσότερους ποδοσφαιριστές από αυτές τις χώρες αλλά, το κριτήριο δεν είναι από που κατάγονται. Κριτήριο είναι να ακολουθείται η πολιτική που έχουμε εδώ και μερικά χρόνια. Δεν έχει σημασία από πού κατάγεται ο παίκτης. Πρέπει να έχει ένα συγκεκριμένο ποδοσφαιρικό επίπεδο και να ταιριάζει στον τρόπο του παιχνιδιού μας».
Ποια η προτεραιότητα της ομάδας; Τίτλοι ή ανάπτυξη ταλέντων και πώληση τους; «Το δεύτερο χωρίς το πρώτο δεν γίνεται, άρα συνδέονται. Με τη δουλειά που γίνεται στον σύλλογο και τα δύο θα γίνουν με τον χρόνο. Δεν μπορούμε να εγγυηθούμε τίτλους αλλά τουλάχιστον μπορούμε να είμαστε πιο διεκδικητικοί με τα ταλέντα στο ρόστερ μας».
O Άρης δεν αγοράζει αστέρια: «Ναι είναι αλήθεια. Δεν θέλουμε να πετάμε λεφτά. Το μπάτζετ μας είναι χαμηλότερο από άλλων κυπριακών ομάδων, όπως η Πάφος FC. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στη δουλειά μας γιατί οι λεπτομέρειες μετράνε. Παίζουν ρόλο και τα ευρωπαϊκά ματς αφού χωρίς αυτά είναι πιο δύσκολο να έχουμε ποδοσφαιρική παιδεία και εμπειρίες».
Για το ενδιαφέρον από μεγάλες ομάδες του εξωτερικού για Μπαμπίκα: «Δεν υπάρχει μόνο για τον Μπαμπίκα ενδιαφέρον αλλά και για άλλους ποδοσφαιριστές. Χρειάστηκαν χρόνο να ενσωματωθούν στο σύγχρονο ποδόσφαιρο αλλά δείχνουν με την εικόνα τους στον αγωνιστικό χώρο πως εξελίσσονται συνεχώς και ελπίζω να συνεχίσουν έτσι. Έχουν τεράστιες δυνατότητες. Επενδύουμε σε αυτούς τους ποδοσφαιριστές ελπίζοντας πως μια μέρα να τους πουλήσουμε σε μεγάλες ομάδες και να επωφεληθούμε οικονομικά».
Αν είναι κοντά η φιλοσοφία του με αυτή του Γιούλιαν Νάγκελσμαν: «Ναι μοιάζουμε πολύ στη φιλοσοφία μας. Μου αρέσει η προσέγγιση και οι αρχές του. Βρεθήκαμε από κοντά και μιλήσαμε. Είναι ένας κόουτς που έχει μεγάλη αυτοπεποίθηση. Ήδη κατάφερε να «φτιάξει» το όνομα του στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό χάρτη. Δούλεψε με πολλούς αστέρες αλλά αυτό δεν επηρεάζει τις προπονητικές του απόψεις, που όπως είπα είναι σε μεγάλο βαθμό ίδιες».
Για τον Κακόριν: «Ξεχώρισε σε πολλές στιγμές την περσινή σεζόν. Ήταν ένας παίκτης που μας έδωσε πολλά. Οι αντίπαλοι δεν ήξεραν πως να τον αντιμετωπίσουν. «Τραβούσε» πάνω του δύο ή τρεις αμυντικούς και δημιουργούσε χώρους. Ήταν εξαιρετικός με την μπάλα στα πόδια και ήξερε πότε να αυξήσει ή να μειώσει τον ρυθμό του αγώνα, ειδικά στα ντέρμπι. Μας έδωσε πολλά αλλά το έχω πει και ξανά. Χωρίς τον Κακόριν είμαστε πιο απρόβλεπτοι κάτι που φάνηκε με την Μπάτε. Θέλαμε πολύ να τον κρατήσουμε και ακόμη θέλουμε. Δεν έχουμε παρατήσει την υπόθεση του, ακόμα το προσπαθούμε και ίσως επιστρέψει στον Άρη».