Η Ισπανία του για άλλη μια φορά εκπληκτικού Χουάντσο Ερνανγκόμεθ επικράτησε με 99-79 της Σλοβενίας του Ντόντσιτς σε φιλική αναμέτρηση στο πλαίσιο της προετοιμασίας των δύο ομάδων για το Mundobasket.Κάτι φαίνεται πως λείπει από τη Σλοβενία φέτος. Μετά τις δύο σερί ήττες από την Ελλάδα σε Λιουμπλιάνα και ΟΑΚΑ, ήρθε και μια τρίτη, αυτή τη φορά από την Ισπανία του «καυτού» και πάλι Χουάντσο Ερνανγκόμεθ σε ένα πολύ δυνατό φιλικό προετοιμασίας των δύο ομάδων στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους για το επερχόμενο Mundobasket.
Η Σλοβενία παρά το εξαιρετικό της ξεκίνημα (23-10 στο 5′), γρήγορα… ξεφούσκωσε και με την Ισπανία να τρέχει ένα εξαιρετικό επί μέρους 25-14 στο δεύτερο δεκάλεπτο, έκλεισε το ημίχρονο προηγούμενη 51-41.
Οι Ισπανοί δεν έχασαν ποτέ το προβάδισμα στο δεύτερο ημίχρονο και μάλιστα ανεβάζοντας ρυθμούς στο τέταρτο δεκάλεπτο έφτασαν στο εντυπωσιακό τελικό σκορ 99-79.
Ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ ήταν και πάλι πολύ παραγωγικός (17π, 6 ριμπ) μαζί με τον Αλντάμα (18π, 6 ριμπ, 7 ασίστ) αλλά και τον Γουίλι Ερνανγκόμεθ (17π, 6 ριμπ), την ώρα που ο σούπερ σταρ των Σλοβένων, Λούκα Ντόντσιτς δεν… έφτανε σκοράροντας 17 πόντους και έχοντας ακόμα 6 ριμπάουντ και 5 ασίστ.