Η Ράκοφ θα είναι η αντίπαλος του Άρη στον Γ’ γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, μια ομάδα που ναι μεν δεν φαντάζει ανυπέρβλητο εμπόδιο, ωστόσο ας μην ξεχνάμε πως στέφθηκε πρωταθλήτρια Πολωνίας με 9 βαθμούς διαφορά από τη δεύτερη Λέγκια Βαρσοβίας (75 έναντι 66). Στο ρόστερ της υπάρχουν τρεις Έλληνες. Πρόκειται για τους Αντώνη Τσίφτση τερματοφύλακα ηλικίας 24 ετών, τον Στράτο Σβάρνα κεντρικό αμυντικό ηλικίας 25 χρόνων και τον αμυντικό μέσο Γιάννη Παπανικολάου, επίσης 24 ετών. Το σύνολο της Πολωνικής ομάδας κοστολογείται στα 39.7 εκ. και ο πιο ακριβώς ποδοσφαιριστής είναι ο τερματοφύλακας, Βλάνταν Κοβάσεβιτς με αξία στα 8 εκ! Έχει πέντε διεθνείς και συνολικά 18 ξένους, με μέσο όρο ηλικίας τα 24.8 έτη.
Προπονητής της ο Νταβίντ Σβάργκα που δεσμεύεται με συμβόλαιο έως το 2025 και είναι μόλις 32 ετών, ενώ ιδιοκτήτης της είναι ο 45χρονος Μίχαλ Σβιρτσέφσκι.

Έχει ως έδρα το «Miejski Stadion Piłkarski RKS Raków Częstochowa» χωρητικότητας 5.346 θέσεων.

Να σημειωθεί πως το πρωτάθλημα Πολωνίας βρίσκεται σε εξέλιξη και στην πρώτη αγωνιστική η Ράκοφ επικράτησε άνετα με 3-0 της Γιαγκελόνια.
Στο Τσάμπιονς Λιγκ πήρε την πρόκριση επί της Καραμπάχ με συνολικό σκορ 4-3, αφού επιβλήθηκαν εντός έδρας με 3-2 ενώ στη ρεβάνς με τους Αζέρους έμειναν στο 1-1.

Θράσος Δημητρίου