Έφεση κατά της απόφασης του Μόνιμου Κακουργιοδικείου που κήρυξε ένοχο για ανθρωποκτονία τον Ντέιβιντ Χάντερ, άσκησε η Νομική Υπηρεσία.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, ο 76χρονος ενδέχεται να έρθει ξανά αντιμέτωπος με την κατηγορία του φόνου εκ προμελέτης, με την «Justice Abroad» που εκπροσωπεί τον Ντέιβιντ Χάντερ, να δηλώνει ότι θα συνεργαστεί με μια «ανώτατη ομάδα δικηγόρων για να αγωνιστεί γι’ αυτόν».
Στον τάφο της γυναίκας του αμέσως μετά την αποφυλάκισή του ο Ντέιβιντ
Μιλώντας εκ μέρους της ομάδας, ο Michael Polak ανέφερε στο δίκτυο του BBC ότι είναι πολύ απογοητευμένοι από την απόφαση για άσκηση έφεσης, κατι που «εμποδίζει τον Ντέιβιντ να συνεχίσει τη ζωή του».
«Έχει περάσει 19 μήνες στη φυλακή και αντιμετώπισε νομικές διαδικασίες κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου που θα ήταν δύσκολο για οποιονδήποτε, αλλά ειδικά για κάποιον στην ηλικία του.»
Υπενθυμίζεται ότι ο 76χρονος κρίθηκε ήδη ένοχος για ανθρωποκτονία, αλλά όχι για φόνο εκ προμελέτης της συζύγου του, Τζάνις στις 18.12.2021 στο σπίτι τους στην Τρεμιθούσα. Εν συνεχεία αφέθηκε άμεσα ελεύθερος αφού, με βάση τους υπολογισμούς του Τμήματος Φυλακών, έχει ήδη εκτίσει την ποινή του.