Η ΑΕΚ έκανε το πρώτο βήμα προς τους ομίλους του Champions League, καθώς άφησε εκτός τη Ντίναμο Ζάγκρεμπ με μια εποποιία στις καθυστερήσεις στην OPAP Arena. Πλέον τίθεται αντιμέτωπη με την νταμπλούχο Βελγίου Αντβέρπ στα playoffs της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης και η πρώτη πράξη της μονομαχίας τους είναι την Τρίτη στο Μποσουίλ (22/08, 22:00).
Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα μπαίνει στη διαδικασία του να παίζει παιχνίδια μεσοβδόμαδα και σαββατοκύριακο με τον πιο σκληρό τρόπο, διότι το Σάββατο δεν έπαιξε με τον Παναιτωλικό στην έδρα της για τη Stoiximan Super League αλλά με τη Ντίναμο Ζάγκρεμπ, μετά την αναπροσαρμογή του καλενταριού λόγω της δολοφονίας του φίλου της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσούρη. Ένα εμφανώς πιο απαιτητικό εμπόδιο που την έβαλε από νωρίς στα δύσκολα.
Τρεις μέρες μετά το σπουδαίο βράδυ στη Νέα Φιλαδέλφεια, η Ένωση θα αντιμετωπίσει την Αντβέρπ, την οποία έχει την τύχη να “γνωρίζει”, καθώς την αντιμετώπισε σε φιλική αναμέτρηση στο πλαίσιο του βασικού σταδίου προετοιμασίας και επικράτησε 3-0 σε ένα φιλικό που διήρκησε δύο ώρες.
Φυσικά αυτό το φιλικό παιχνίδι δεν πρέπει να αποτελέσει “θέσφατο” για τα συγκεκριμένα παιχνίδια, καθώς και οι δύο ομάδες θα είναι πολύ πιο έτοιμες και πιο διαφορετικές, όπως επεσήμανε και ο Ματίας Αλμέιδα στη συνέντευξη Τύπου. Ήδη η Αντβέρπ έχει δώσει πέντε παιχνίδια για τις εγχώριες διοργανώσεις. Κατέκτησε το βελγικό σούπερ καπ στα πέναλτι και στο πρωτάθλημα έχει επτά βαθμούς σε τέσσερα ματς.
Ο Ματίας Αλμέιδα θέλει να δει από τους παίκτες του να ανταποκριθούν στον ρυθμό των Βέλγων, να βγάλουν το πρόσωπο που είχαν στα τελευταία λεπτά με την Ντίναμο Ζάγκρεμπ, όπου θύμισε αρκετά τον περσινό εαυτό της και φυσικά να διορθώσουν τις αμυντικές ανορθογραφίες που ανέδειξαν οι Κροάτες.

Η πιθανή ενδεκάδα της ΑΕΚ κόντρα στην Αντβέρπ
Ως προς τα πρόσωπα υπήρξε η… αναμενόμενη αλλαγή με τον Εσέκιελ Πόνσε να μπαίνει στη λίστα αντί του Τομ Φαν Βέερτ. Κατά τα άλλα δεν υπήρξε κάποια αλλαγή με την Ένωση να πορεύεται με τους ίδιους ποδοσφαιριστές και τον Αλμέιδα να παίρνει 23 παίκτες στο Βέλγιο. Ως προς την ενδεκάδα ο Αργεντινός κόουτς έχει κρατήσει κλειστά τα χαρτιά του, ωστόσο αναμένεται να προχωρήσει σε αλλαγές, το πιθανότερο δύο – τρεις.
Υπενθυμίζεται ότι στο δεύτερο παιχνίδι με τη Ντίναμο Ζάγκρεμπ ο Αργεντινός κόουτς έκανε δύο αλλαγές σε σχέση με το πρώτο ματς, βάζοντας τους Άμραμπατ και Ρότα στα δεξιά, αντί των Ελίασον και Σιντιμπέ. Με την ίδια συνταγή θα πάει και κόντρα στους Βέλγους.
Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Στάνκοβιτς. Το κέντρο της άμυνας θα συνθέσουν οι Βίντα και Μουκουντί, ενώ στα άκρα ενδέχεται να υπάρξει αλλαγή και να μην παίξει κάποιος εκ των Ρότα – Χατζισαφί. Ο Ιρανός μπακ έπαιξε και τα δύο ματς με την Ντίναμο, οπότε είναι πιθανό να αντικατασταθεί από τον Μοχαμάντι, ενώ θέση στο αρχικό σχήμα διεκδικεί και ο Σιντιμπέ.
Στον άξονα φαβορί είναι οι Σιμάνσκι – Γιόνσον, όμως δεν αποκλείεται να αγωνιστεί εκεί ο Πινέδα. Αν ο Μεξικανός παίξει στον άξονα, τότε ο Γκατσίνοβιτς θα παίξει αριστερά, διαφορετικά ο Πινέδα θα παραμείνει σε αυτή τη θέση. Δεξιά διεκδικούν τη θέση οι Άμραμπατ και Ελίασον, ενώ στην κορυφή ενδέχεται να παραμείνει το δίδυμο Τσούμπερ και Γκαρσία.
Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο Αλμέιδα θα προχωρήσει σε αλλαγές για να κάνει διαχείριση του ρόστερ λόγω των συνεχόμενων παιχνιδιών από την Ντίναμο.

Η αποστολή της ΑΕΚ για το ματς με την Αντβέρπ: Στάνκοβιτς, Αθανασιάδης, Γκίνης, Μουκουντί, Μοχαμάντι, Ρότα, Βίντα, Μήτογλου, Χατζισαφί, Σιντιμπέ, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς, Πινέδα, Μάνταλος, Γαλανόπουλος, Άμραμπατ, Γκαρσία, Τσούμπερ, Αραούχο, Πόνσε, Ελίασον, Πισάρο.

Μια «πρωτάρα» στον δρόμο της
Η Αντβέρπ θέλει να προκριθεί για πρώτη φορά στην ιστορία της σε ομίλους του Champions League. Η πρωταθλήτρια Βελγίου έχει συμμετάσχει στο παρελθόν σε ευρωπαϊκό τελικό και συγκεκριμένα στο Κύπελλο Κυπελλούχων τη σεζόν 192/83 όταν ηττήθηκε από την Πάρμα.
Προπονητής της είναι ο Μαρκ Φαν Μπόμελ, ο οποίος είχε μια σπουδαία καριέρα ως ποδοσφαιριστής και το ίδιο θέλει να κάνει ως προπονητής, θέλοντας μετά το νταμπλ στο Βέλγιο να οδηγήσει την Αντβέρπ και στους ομίλους. Στις τάξεις της αποτελείται από έμπειρους ποδοσφαιριστές, όπως ο αρχηγός Τόμπι Αλντερβάιρελντ αλλά και ο 29χρονος φορ Βίνσεν Γιάνσεν.
Παράλληλα διαθέτει και κάποιους ταλαντούχους παίκτες, όπως ο 18χρονος μέσος Άρτουρ Βερμέερεν, ο οποίος έχει αξία στη transfermarkt ύψους 17 εκατομμυρίων ευρώ. Σε γενικές γραμμές προσπαθεί να παίζει με ταχύτητα και να έχει την κατοχή της μπάλας.