Μετά από μία «μαγική» σεζόν με τη φανέλα του Ολυμπιακού, ο Σάσα Βεζένκοφ ετοιμάζεται να ξεδιπλώσει το πλούσιο ταλέντο του και στα γήπεδα του ΝΒΑ.

Παρόλα αυτά, ο Βούλγαρος φόργουορντ δεν ξεχνά την ομάδα με την οποία εκτίναξε τη φήμη του τα τελευταία χρόνια και παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις. Αυτό απέδειξε και σε συνέντευξή του σε Μέσο της πατρίδας του, όπου κλήθηκε να σχολιάσει τη μεταγραφή του Σλούκα στον Παναθηναϊκό, την εντυπωσιακή ενίσχυση των «πρασίνων», αλλά και τις δικές του αγαπημένες στιγμές από την παραμονή του στους «ερυθρόλευκους».

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο sportal.bg:

Για τις αγαπημένες του στιγμές στον Ολυμπιακό: «Πρώτα από όλα, είναι η πρώτη φορά που προκριθήκαμε στο Final Four μετά το καθοριστικό Game 5 κόντρα στη Μονακό. Νομίζω επίσης ότι το τρίτο παιχνίδι με τη Φενερμπαχτσέ, που κερδίσαμε με το τρίποντο του Κώστα (σ.σ. Σλούκα). Μπορώ να προσθέσω και τον πρώτο τίτλο που κατακτήσαμε, το Κύπελλο Ελλάδας, καθώς ήταν λίγο πιο συναισθηματικό γιατί μετά από ένα διάλειμμα η ομάδα κέρδισε έναν τίτλο».

Για τη μεταγραφή Σλούκα στον Παναθηναϊκό: «Είναι φυσιολογικό οι οπαδοί να αντιδρούν έτσι. Αυτή είναι μια επαγγελματική απόφαση, ο καθένας παίρνει αποφάσεις για τον εαυτό του, για την οικογένειά του και τα όνειρά του. Με τον Κώστα ζήσαμε τρία δυνατά χρόνια με επιτυχίες και απογοητεύσεις. Είναι φίλος μου και τίποτα από αυτά δεν αλλάζει αυτό που ζήσαμε μαζί και την ιστορία που έχουμε γράψει μαζί. Ο καθένας ακολουθεί το δρόμο του. Είναι ένας έμπειρος παίκτης και μπορεί να αποφασίσει πώς θα διαχειριστεί την πίεση γιατί σίγουρα όλοι κοιτάζουν γύρω του τώρα. Θα δούμε τι θα γίνει».

Για τις κινήσεις του Παναθηναϊκού: «Υπάρχουν πολλές ομάδες με ιστορία που βρίσκονται στην κορυφή για δύο ή τρία χρόνια, μετά πέφτουν και μετά ανεβαίνουν ξανά. Η Ρεάλ Μαδρίτης μέχρι το 2015 πάλευε πολύ, η Μπαρτσελόνα είχε τέτοια περίοδο τεσσάρων ετών, η Εφές, ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός – όλες οι ομάδες περνούν αυτή την περίοδο. Τα τελευταία τρία χρόνια ήταν πιο δύσκολα για τον ΠΑΟ. Φέτος αγόρασαν απολύτως ό,τι νόμιζαν ότι χρειάζονταν. Έχουν έναν προπονητή που έχει κερδίσει δύο Ευρωλίγκες. Θυμηθείτε, η μάχη είναι τεράστια και μόνο μία ομάδα θα κερδίσει στο τέλος».

Για το Final Four της επόμενης σεζόν: «Είναι πολύ δύσκολο να προβλέψεις ποιος θα φτάσει στο Final Four. Η Ευρωλίγκα είναι ένα πρωτάθλημα που παίζεται μέσα σε εννέα μήνες, το οποίο σε δύο εβδομάδες και στα πλέι οφ μπορεί να αλλάξουν τα πάντα. Την περασμένη σεζόν ήμασταν πρώτοι, η Φενέρμπαχτσε ήταν όγδοη, αλλά η σειρά πήγε στο πέμπτο παιχνίδι. Είναι επίσης πολύ δύσκολο να πούμε ποιες ομάδες μπορούν να φτάσουν στα πλέι οφς, γιατί πέρυσι η διαφορά από τον όγδοο στον 14ο ήταν δύο ήττες. Όλες οι ομάδες θα παλέψουν μέχρι το τέλος».