Η ΑΕΚ νίκησε 3-1 την Τράμπζονσπορ και έδειξε ότι είναι έτοιμη πριν από τα παιχνίδια για τα προκριματικά του Champions League. Λιβάι Γκαρσία, Ελίασον και Φαν Βέερτ οι σκόρερ των κιτρινόμαυρων, με τον Μάξι Γκόμες να μειώνει προσωρινά σε 2-1. Αρνητικός πρωταγωνιστής των Τούρκων ο Μπακασέτας που έχασε πέναλτι και έκανε πάνω στον Γκατσίνοβιτς, έπαιξε και ο Κουρμπέλης. Δείγμα θετικό για την ΑΕΚ στην πρόβα τζενεράλε πριν από τα παιχνίδια του τρίτου προκριματικού γύρου του Champions League (πιθανότατα με την Ντίναμο Ζάγκρεμπ), καθώς επικράτησε με 3-1 στην Τραπεζούντα.

Η Ένωση ήταν πολύ καλή ειδικοτερα στην επίθεση, βγάζοντας κάποιες όμορφες και γρήγορες επιθέσεις προς την αντίπαλη εστία και σε κάποιες εξ αυτών μπόρεσε να σκοράρει. Το πιο μελανό σημείο ήταν ο τραυματισμός του Ντομαγκόι Βίντα στο πρώτο λεπτό, ο οποίος θα υποβληθεί τη Δευτέρα (31/07) σε εξετάσεις.

Οι κιτρινόμαυροι άνοιξαν το σκορ στο 31ο λεπτό. Ο Πινέδα εκτέλεσε ένα κόρνερ από τα δεξιά και ο Μήτογλου έστρωσε στον Γκαρσία, ο οποίος υπέροχο τελείωμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Το δεύτερο γκολ σημειώθηκε πριν από την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους. Έπειτα από υποδειγματική αντεπίθεση των παικτών του Αλμέιδα και γύρισμα του Γκαρσία, ο Ελίασον επωφελήθηκε από τις κόντρες και με ωραίο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στο 41ο λεπτό.

Η Τράμπζονσπορ μείωσε σε 2-1 στο 53ο λεπτό. Ο Μπακασέτας εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά και ο Μάξι Γκόμες με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Αθανασιάδη. Το τρίτο γκολ της Ένωσης πέτυχε ο Φαν Βέερτ στο 75ο λεπτό, δευτερόλεπτα μετά από την είσοδό του στο ματς. Οι κιτρινόμαυροι επιτέθηκαν ταχύτατα και ο Σιντιμπέ με ωραίο γύρισμα στη μικρή περιοχή βρήκε τον Ολλανδό, ο οποίος από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Οι δύο ομάδες είχαν κι από ένα χαμένο πέναλτι. Ο Γκατσίνοβιτς κέρδισε πέναλτι στο 68ο λεπτό έπειτα από χτύπημα του Μπακασέτα στο κεφάλι. Ο Γκαρσία ανέλαβε την εκτέλεση, όμως ο Τσακίρ τον σταμάτησε με διπλή επέμβαση. Ο Τάσος Μπακασέτας είχε την ευκαιρία να μειώσει στο σκορ στο 82ο λεπτό, όταν η Τράμπζονσπορ κέρδισε πέναλτι μετά από χέρι του Μάνταλου, ωστόσο ο Γιώργος Αθανασιάδης τον σταμάτησε με εξαιρετική επέμβαση.

Έτσι παρέταξε την Ένωση ο Ματίας Αλμέιδα
Ο Ματίας Αλμέιδα πρόβαρε μια δυνατή ενδεκάδα καθώς ήθελε να δει την ετοιμότητα των παικτών του, πριν από τα κρίσιμα ματς με τη Ντίναμο Ζάγκρεμπ (εκκρεμεί η ρεβάνς του 4-0 για τους Κροάτες). Ο Στάνκοβιτς κάθισε κάτω από τα δοκάρια, ενώ οι Ρότα και Χατζισαφί πλαισίωσαν τους Βίντα – Μουκουντί στην άμυνα. Το δίδυμο Σιμάνσκι – Γιόνσον δεν έσπασε, ενώ στις πτέρυγες αγωνίστηκαν οι Πινέδα και Ελίασον, με τους Τσούμπερ και Γκαρσία στην κορυφή. Από την άλλη πλευρά ο Νέναντ Μπιέλιτσα παρέταξε την Τράμπζονσπορ με τον Τάσο Μπακασέτα και τον Δημήτρη Κουρμπέλη στο βασικό σχήμα. Ο “φευγάτος” Μανώλης Σιώπης έμεινε εκτός αποστολής.

Το ματς
Το παιχνίδι είχε αργό ρυθμό στην αρχή του ματς, καθώς διακόπηκε γρήγορα λόγω του τραυματισμού του Βίντα, ο οποίος έγινε αναγκαστική αλλαγή. Η πρώτη απειλή ήταν για τους γηπεδούχους στο 7′ και το 8′, όμως ο Ομούρ και ο Μάξι Γκόμες δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον Στάνκοβιτς. Η Ένωση απείλησε τέσσερα λεπτά μετά με τον ιδιαίτερα δραστήριο Λιβάι Γκαρσία. Ο Πινέδα έστρωσε στον 25χρονο φορ και αυτός δοκίμασε το σουτ, όμως η μπάλα πέρασε άουτ.

Ο Λιβάι έδειξε τις ορέξεις του και λίγα λεπτά μετά, όταν έψαξε το γκολ στο 15′ και το 18′. Παρότι οι εκτελέσεις του δεν ήταν άσχημες, δεν μπόρεσε να βρει στόχο. Στο 24′ ήταν η σειρά του Τάσου Μπακασέτα να απειλήσει. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός υποδέχθηκε όμορφα ένα γύρισμα από τα αριστερά και με ένα δυνατό σουτ μέσα στην περιοχή ανάγκασε τον Στάνκοβιτς σε ωραία επέμβαση. Ένα λεπτό μετά ο Μπακασέτας και πάλι απείλησε όμως ο Σιμάνσκι έβαλε την κόντρα και τον σταμάτησε.

Λίγο πριν από το γκολ του Γκαρσία, η ΑΕΚ προειδοποίησε με τον Τσούμπερ, ο οποίος δοκίμασε το σουτ από καλή θέση, με τον Τσακίρ όμως να απομακρύνει σε κόρνερ. Η Ένωση ήταν πολύ καλή στο τελευταίο κομμάτι του πρώτου μέρους, επιβάλλοντας τον ρυθμό της και εκεί βρήκε τα δύο γκολ. Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός του αγώνα ήταν εξίσου αργός, με τις δύο ομάδες να δημιουργούν λίγες καλές φάσεις, παρ’ όλα αυτά είχε δύο γκολ (ένα για κάθε ομάδα) και δύο χαμένα πέναλτι.

Η αρχική ενδεκάδα της Τράμπζονσπορ: Ουγκουρτσάν, Ντένσβιλ, Μπένκοβιτς, Λάρσεν, Ερέν, Κουρμπέλης, Μπακασέτας, Αμπντουλκαντίρ, Βίσκα, Τρεζεγκέ, Γκόμεζ.

Η αρχική ενδεκάδα της ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Ελίασον, Πινέδα, Τσούμπερ, Γκαρσία.