Πρόκειται για έναν από τους λίγους ποδοσφαιριστές που έχει περάσει και από τα δύο club του Λονδίνου. Και από την Άρσεναλ, και από την Τσέλσι, με τον Σεσκ Φάμπρεγας να μην έχει δώσει ποτέ μία ξεκάθαρη απάντηση, αναφορικά με την ομάδα που αγάπησε περισσότερο στο διάστημα της θητείας του. Η κόρη του όμως, παρέθεσε την άποψή της…

 Τελικά, ο Φάμπρεγας αγάπησε περισσότερο την Άρσεναλ ή την Τσέλσι; «Εύκολη η απάντηση!»

Τον αγάπησε πολύ το ποδόσφαιρο, ουδείς θα καταφέρει να λησμονήσει γρήγορα τι έκανε ο Σεσκ Φάμπρεγας εντός των τεσσάρων γραμμών. Την φοβερή αντίληψη που τον διακατείχε, τον τρόπο με τον οποίο χειριζόταν την μπάλα, την ικανότητά του στο σκοράρισμα και τις εντυπωσιακές τοποθετήσεις του, ώστε να έχει πάντα τον χώρο, για να περάσει μία πάσα που δεν… έβλεπε ο άλλος.

Τα χρόνια πέρασαν όμως, ο χρόνος ήταν αμείλικτος και στη δική του περίπτωση, και ο Ισπανός μέσος, πήρε την απόφαση στα 36 του χρόνια να αποσυρθεί από το ποδόσφαιρο, έπειτα από μία σπουδαία καριέρα, με περισσότερες από 800 επαγγελματικές εμφανίσεις, και 17 τρόπαια σε συλλογικό και διεθνές επίπεδο.

Όσος καιρός όμως και αν περάσει, πάντα θα ρωτάνε άπαντες ένα συγκεκριμένο πράγμα… «Ποια ομάδα αγάπησε περισσότερο ο Φάμπρεγας; Την Άρσεναλ ή την Τσέλσι;» Και ποτέ, το εν λόγω ερώτημα δεν θα επιδέχεται μία δεδομένα σωστή απάντηση.

Εξαιρώντας φυσικά από την συζήτηση την τοποθέτηση της κόρης του πριν από τρία χρόνια. Η 11χρονη τότε κόρη του Ισπανού επισήμανε την Τσέλσι, ως την αγαπημένη της. Άμεσα, οι φίλοι των «μπλε» μπήκαν στην διαδικασία να πικάρουν αυτούς της Άρσεναλ, αποθεώνοντας τον Φάμπρεγας.

Σύντομα όμως, ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής μπήκε στη διαδικασία να απαντήσει… «Για να είμαι ειλικρινής, την ρώτησα ποια ομάδα από όσες έπαιξα είναι η αγαπημένη της. Όταν ήμουν στην Άρσεναλ, δεν είχε γεννηθεί. Όταν πήγα στη Μπαρτσελόνα, ήταν ενός έτους. Συνεπώς, στην Τσέλσι με θυμάται, αυτήν θα επέλεγε, από τις δύο ομάδες της Premier League.»

Ο ίδιος δεν έδωσε ποτέ ξεκάθαρη απάντηση ωστόσο, αλλά συμβιβάστηκε με τις καλές στιγμές που βίωσε και στους δύο συλλόγους. Πώς να ξεχάσει άλλωστε τα επιτεύγματά του με την Άρσεναλ ως teenager, αλλά και το πρωτάθλημα του 2017 με την Τσέλσι, όντας ο κορυφαίος της σεζόν για τους «μπλε»; Για τον λόγο αυτό, δεν θα μάθουμε ποτέ ποια αγάπησε περισσότερο. Ας συμβιβαστούμε και εμείς, με την απάντηση της κόρης του, την οποία πάντως εκλογίκευσε άμεσα ο Σεσκ πριν από μερικά χρόνια…