Στην πρώτη του συνέντευξη ως ο πιο ακριβός Βρετανός ποδοσφαιριστής της ιστορίας, ο Ντέκλαν Ράις μίλησε για την… αστρονομική τιμή του και αποθέωσε τον Μικέλ Αρτέτα.

Το σίριαλ δεν… τράβηξε όσο αναμενόταν και η Άρσεναλ πριν λίγο καιρό απέκτησε τον Ντέκλαν Ράις, δαπανώντας 123 εκατομμύρια και κάνοντάς τον πιο ακριβό Άγγλο παίκτη της ιστορίας. Ο 24χρονος ήδη έχει ενσωματωθεί στην προετοιμασία των Λονδρέζων και στην πρώτη του συνέντευξη ως Κανονιέρης μίλησε στην Telegraph, για την προσαρμογή του και τον ντόρο της μεταγραφής του, πλέκοντας παράλληλα το εγκώμιο του Μικέλ Αρτέτα, από τον οποίο έχει εντυπωσιαστεί.

«Είχα μιλήσει με μερικά παιδιά από την εθνική για τον προπονητή και το πρώτο πράγμα που μου είπαν όλοι ήταν το πόσο έχουν βελτιωθεί. Όταν ακούς κάτι τέτοιο χωρίς να το βλέπεις σου φαίνεται ενδιαφέρον αλλά όταν ζεις από κοντά ειλικρινά σου παίρνει το μυαλό», ανέφερε αρχικά ο Ράις για τον Ισπανό κόουτς.

«Τις τελευταίες 10 ημέρες έχω εκστασιαστεί από τον τρόπο με τον οποίο δουλεύει. Ήδη νιώθω πως αντιλαμβάνομαι διαφορετικά το ποδόσφαιρο εξαιτίας του. Παλιά έβλεπα ποδόσφαιρο για πλάκα, τώρα πιστεύω ότι θα το δω αλλιώς, υπό το πρίσμα της τακτικής», προσέθεσε στη συνέχεια.

Όσον αφορά το κόστος της μεταγραφής του, ο 24χρονος δήλωσε: «Δεν με ενδιαφέρουν τα 123 εκατομμύρια, δεν αποφασίζω εγώ την τιμή, απλά παίζω ποδόσφαιρο. Έφτασα εδώ με την ποιότητά μου, λόγω όσων έκανα με τη Γουέστ Χαμ. Μη με κρίνετε για έναν χρόνο, να με κρίνετε για έξι χρόνια».