Με το δεξί μπήκε στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών η Ολλανδία, η οποία επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί, επικρατώντας με σκορ 1-0 της Πορτογαλίας! Κάπως έτσι, οι «οράνιε» έκαναν πρεμιέρα με χαμόγελα, σε αντίθεση με τις αντιπάλους τους που στην παρθενική τους συμμετοχή στη διοργάνωση έφυγαν με άδεια χέρια, αλλά έδειξαν καλά στοιχεία ως ομάδα.

Αρκετά φορτισμένη η ατμόσφαιρα πριν το ματς, με τις παίκτριες της Πορτογαλίας να βάζουν τα κλάματα κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

Στα του ματς, η Ολλανδία βρήκε το γρήγορο γκολ με την Βαν ντερ Γκραγκτ στο 13ο λεπτό και έδιωξε το άγχος από πάνω της. Η συνέχεια του παιχνιδιού ήταν ανάλογη με την Ολλανδία να κυριαρχεί, να έχει άλλες 6 τελικές ως το φινάλε του ημιχρόνου αλλά να μη βρίσκει δεύτερη φορά τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Πορτογαλία πήρε κάποια μέτρα με την Σίλβα να παίρνει αρκετές προσπάθειες αλλά να μοιάζει ολομόναχη. Τα λεπτά περνούσαν, η ομάδα από την ιβηρική χερσόνησο το πάλευε αλλά δεν μπορούσε να βρει κλασικές φάσεις για την ισοφάριση και εν τέλει γνώρισε την ήττα από τη σαφώς ανώτερη Ολλανδία.