Η καρδιά του ελληνικού ποδοσφαίρου θα χτυπάει δυνατά το μεσημέρι της Δευτέρας (24/7) στην Νιόν της Ελβετίας, με τους πέντε εκπροσώπους μας να μαθαίνουν τους υποψήφιους επόμενους αντιπάλους τους σε Champions League, Europa και Conference.
Ο καυτός Αύγουστος δεν έχει έρθει ακόμη όμως το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει αρχίσει να ζεσταίνει τις μηχανές του. Όχι μόνο γιατί έχουμε αυτή την εβδομάδα τα πρώτα φετινά ευρωπαϊκά ματς από πλευράς των εκπροσώπων μας (ο Παναθηναϊκός παίζει με την Ντίπρο στα προκριματικά του Champions League, οι ΠΑΟΚ και Άρης αντιμετωπίζουν Μπεϊτάρ και Αραράτ αντίστοιχα στο Conference) αλλά και επειδή το μεσημέρι της Δευτέρας (24/7) έχουμε ευρωπαϊκές κληρώσεις στην Νιόν της Ελβετίας.

Εκεί που οι ομάδες έχουν στρέψει ήδη το ενδιαφέρον τους, με την ΑΕΚ να μαθαίνει τον αντίπαλο της στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League, τον Παναθηναϊκό να “συναντάει” τον επόμενο αντίπαλο στο Champions League (αν ξεπεράσει το εμπόδιο της Ντνίπρο) ή στο Europa League (σε περίπτωση αποκλεισμού), τον Ολυμπιακό να περιμένει τη σειρά των αγώνων είτε με την Σερβέτ ή με την Γκενκ στο Europa, και τους ΠΑΟΚ και Άρη να περιμένουν τους επόμενους αντιπάλους τους σε περίπτωση που πάρουν το εισιτήριο για τον τρίτο προκριματικό του Conference.

Λίγες ώρες πριν από τις σημαντικές αυτές κλήρωσεις, ας δούμε τι περιμένουν να μάθουν οι πέντε εκπρόσωποί μας:
ΑΕΚ
Η νταμπλούχος την περασμένη αγωνιστική σεζόν ΑΕΚ εξασφάλισε θέση στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League και το μεσημέρι της Δευτέρας θα μάθει το ζευγάρι από το οποίο θα προκύψει ο αντίπαλός της σε αυτή τη φάση της διοργάνωσης.

Όπως έγινε γνωστό πριν λίγα 24 ωρα, τα έξι ζευγάρια των πιθανών αντιπάλων της Ένωσης είναι τα εξής:
Ντίναμο Ζάγκρεμπ (Κροατία) – Αστάνα (Καζακστάν)
Μπρέινταμπλικ (Ισλανδία) – Κοπεγχάγη (Δανία)
Ζάλγκιρις (Λιθουανία) – Γαλατάσαραϊ (Τουρκία)
Ράκοβ (Πολωνία) – Καραμπάγκ (Αζερμπαϊτζάν)
Ελσίνκι (Φινλανδία) – Μόλντε (Νορβηγία)
Ζρίνσκι (Βοσνία) -Σλόβαν Μπρατισλάβας (Σλοβακία)
Το πρωί της Δευτέρας στις 10:00 η UEFA θα ανακοινώσει τα υπογκρούπ της κλήρωσης, που θα φέρει τρία πιθανά ζευγάρια στο δρόμο της ομάδας του Ματίας Αλμέιδα. Όσον αφορά στις ημερομηνίες των αγώνων, το πρώτο ραντεβού της ΑΕΚ στον τρίτο προκριματικό του Champions League θα λάβει χώρα στις 8 ή 9 Αυγούστου, με τη ρεβάνς να είναι προγραμματισμένη για τις 15 Αυγούστου.

Παναθηναϊκός
Ο δευτεραθλητής Παναθηναϊκός αρχίζει την φετινή ευρωπαϊκή πορεία του από τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League όπου αντιμετωπίζει την Ντνίπρο (25 Ιουλίου το πρώτο ματς – 1 Αυγούστου η ρεβάνς), με το τριφύλλι να περιμένει με αγωνία την κλήρωση της Δευτέρας στην Νιόν αφού θα μάθει αντίπαλο είτε σε περίπτωση που ξεπεράσει το εμπόδιο των Ουκρανών ή σε περίπτωση που δεν τα καταφέρει. Αν πετάξει εκτός συνέχειας την Ντνίπρο και πάρει το εισιτήριο για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League θα βρεθεί στο γκρουπ των ανίσχυρων και απέναντί του θα βρει μία “ισχυρή”, με τις τέσσερις υποψήφιες να είναι οι:
Μαρσέιγ (Γαλλία)
Ρέιντζερς (Σκωτία)
Μπράγκα (Πορτογαλία)
Αϊντχόφεν (Ολλανδία)
Το πρώτο ματς θα γίνει στις 8 ή 9 Αυγούστου και η ρεβάνς ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου.

Σε περίπτωση αποκλεισμού, οι πράσινοι θα “υπόβιβαστούν” στον τρίτο προκριματικό του Europa League και εκεί τον περιμένει η Σλάβια Πράγας, με τους Τσέχους να είναι στο ίδιο pot με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό να πέφτει μαζί τους από τη στιγμή που δεν γίνεται να αντιμετωπίσει ελληνική ομάδα σε αυτή τη φάση της διοργάνωσης. Σε μία τέτοια περίπτωση, το τριφύλλι θα αντιμετωπίσει την Σλάβια σε δύο αγώνες, που θα διεξαχθούν 10 και 17 Αυγούστου.

Ολυμπιακός
Ο Ολυμπιακός κατέκτησε πέρυσι την 3η θέση στην Stoiximan Super League και αυτό το γεγονός τον έστειλε στο Europa League και συγκεκριμένα στον τρίτο προκριματικό γύρο, με τους ερυθρόλευκους να γνωρίζουν ήδη τους δύο υποψηφίους αντιπάλους τους. Συγκεκριμένα, η ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ θα αντιμετωπίσει τον ηττημένο από το ζευγάρι Σερβέτ – Γκενκ (αναμετρώνται στον δεύτερο προκριματικό του Champions League), με το πρώτο παιχνίδι να διεξάγεται στις 10 Αυγούστου και τη ρεβάνς στις 17 του ίδιο μήνα.

Μοναδική εκκρεμότητα στην περίπτωση του Ολυμπιακού είναι η σειρά των αγώνων, η οποία θα γίνει γνωστή στην κλήρωση της Δευτέρας, με τη λογική να “υπαγορεύει” να γίνει το πρώτ ματς στο “Καραϊσκάκης” από τη στιγμή που στις 16 Αυγούστου το φαληρικό γήπεδο θα φιλοξενήσει τον τελικό του Ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ μεταξύ της πρωταθλήτριας Ευρώπης, Μάντσεστερ Σίτι, και της κατόχου του Europa League, Σεβίλλη.

ΠΑΟΚ
Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει την Μπεϊτάρ στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Conference League (το πρώτο ματς θα διεξαχθεί στις 27 Ιουλίου στην Τούμπα, ενώ το δεύτερο στις 3 Αυγούστου εκτός έδρας στο Teddy Stadium) και θα μετάσχει ως ισχυρός και στην κλήρωση του τρίτου προκριματικού του Conference League, ως ζευγάρι με την Μπεϊτάρ. Αυτή τη στιγμή η δεξαμενή των υποψηφίων αντιπάλων περιλαμβάνει 26 “ανίσχυρους” ενώ το πρωί της Δευτέρας θα γνωρίζει το ταμπλό των τελικών τεσσάρων ή πέντε αντιπάλων του (κατά βάση ζευγάρια του δεύτερου προκριματικού).

Αυτή τη στιγμή οι υποψήφιοι αντίπαλοί του στον τρίτο προκριματικο είναι οι:
Νικήτρια του ζευγαριού Άουντα – Σπάρτακ Τρνάβα
Νικήτρια του ζευγαριού Τορπέντο – ΑΕΚ Λάρνακας
Νικήτρια του ζευγαριού Γκαμπάλα – Ομόνοια
Νικήτρια του ζευγαριού Ζίρα Γιουνάιτεντ – Ντουντελάνζ
Νικήτρια του ζευγαριού Κετσκεμέτ – Ρίγα
Νικήτρια του ζευγαριού Ντιφερντάνζ – Μάριμπορ
Νικήτρια του ζευγαριού Ντέρι Σίτι – Κουόπιον
Χάιντουκ
Νικήτρια του ζευγαριού Ζελέζνιτσαρ – Νέφτσι
Νικήτρια του ζευγαριού Λίνφιλντ – Πόγκον
Νικήτρια του ζευγαριού ΚΑ – Ντούνταλκ
Νικήτρια του ζευγαριού Κάλμαρ – Πιούνικ
Νικήτρια του ζευγαριού Όσιγιεκ – Ζαλαγκερσέγκι
Νικήτρια του ζευγαριού Αλασκέρτ – Ντέμπρετσεν
Νικήτρια του ζευγαριού Σουτσέσκα – Σάντα Κολόμα
Χαρτς
Νικήτρια του ζευγαριού Ίντερ Κλαμπ ντ’Εσκάλντες – Χιμπέρνιαν
Νικήτρια του ζευγαριού Σκούπι – Λέφσκι Σόφιας
Νικήτρια του ζευγαριού Αούστρια Βιέννης – Μπόρατς
Νικήτρια του ζευγαριού RFS – Σαμπάχ
Νικήτρια του ζευγαριού B36 Τόρσαβν – Χαβερφόρντγουεστ Κάουντρι
Νικήτρια του ζευγαριού Βόρσκα Πολτάβα – Ντίλα Γκόρι
Μπραν
Νόρτζελαντ
Νικήτρια του ζευγαριού Τορπέντο Κουταΐσι – Ακτόμπε
Νικήτρια του ζευγαριού Νέμαν Γκρόντνο – Μπάλζαν
Άρης
Από την πλευρά του, ο Άρης θα μετάσχει στην κλήρωση του τρίτου προκριματικού του Conference League ως ανίσχυρος, ως ζευγάρι με την Αραράτ, την ομάδα που αντιμετωπίζει στον δεύτερο προκριματικό (το πρώτο ματς θα γίνει στις 27 Ιουλίου εκτός έδρας και ρεβάνς στις 3 Αυγούστου στο “Κλεάνθης Βικελίδης”) και το πρωί της Δευτέρας θα γνωρίζει το ταμπλό των τελικών τεσσάρων ή πέντε αντιπάλων του στο σύνολο των 27 συνολικά “ισχυρών”, χωρίς να μπορεί να βρεθεί στο ίδιο υπογκρούπ με τον ΠΑΟΚ.
Αυτή τη στιγμή οι 26 υποψήφιοι αντίπαλοί του στον τρίτο προκριματικο είναι οι:
Νικήτρια του ζευγαριού Μπριζ – Άαρχους
Νικήτρια του ζευγαριού Βασιλεία – Τόμπολ
Άλκμααρ
Νικήτρια του ζευγαριού Γάνδη – Ζίλινα
Ντινάμο Κιέβου
Νικήτρια του ζευγαριού Φενέρμπαχτσε – Ζίμπρου
Νικήτρια του ζευγαριού Κλουζ – Αντάνα Ντεμίρσπορ
Νικήτρια του ζευγαριού Μίντιλαντ – Προγκρές
Παρτίζαν
Νικήτρια του ζευγαριού Μακάμπι Τελ Αβίβ – Πέτροκούμπ
Νικήτρια του ζευγαριού Βικτόρια Πλζεν – Ντρίτα
Νικήτρια του ζευγαριού Μπόντο Γκλιμτ – Μποέμιανς
Νικήτρια του ζευγαριού Λεχ Πόζναν – Κάουνο Ζάλγκιρις
Ραπίντ Βιέννης
Νικήτρια του ζευγαριού Χάποελ Μπερ Σεβά – Πενεβέζις
Νικήτρια του ζευγαριού Τζουγκάρντενς – Λούζερν
Νικήτρια του ζευγαριού ΑΠΟΕΛ – Βοϊβοντίνα
Νικήτρια του ζευγαριού Μπεσίκτας – Τίρανα
Νικήτρια του ζευγαριού ΤΣΣΚΑ Σόφιας – Σέπσι
Νικήτρια του ζευγαριού Τβέντε – Χάμαρμπι
Νικήτρια του ζευγαριού Ντουκατζίνι – Ριέκα
Νικήτρια του ζευγαριού Τσέλιε – Βιτόρια Γκιμαράες –
Αρούκα
Νικήτρια του ζευγαριού ΤΣΣΚΑ Σόφιας 1948 – Στεάουα
Νικήτρια του ζευγαριού Ορντάμπασι – Λέγκια
Νικήτρια του ζευγαριού Κρουσέιντερς – Ρόζενμποργκ