Η προοπτική του NBA πάντα τον δελέαζε και πλέον ο Σάσα Βεζένκοβ είναι έτοιμος να την ζήσει. Ο Βούλγαρος φόργουορντ έδωσε τα χέρια με τους Κινγκς, θα συνεχίσει την καριέρα του στο Σακραμέντο, ενώ ο Ολυμπιακός ξεκινάει άμεσα την αναζήτηση για τον αντικαταστάτη του έχοντας τα χρήματα από το συμβόλαιό του, αλλά και το buyout που θα πάρει για να τον παραχωρήσει.
Οι Πειραιώτες θα βάλουν στα ταμεία τους το ποσό των 1.500.000 δολαρίων, ρήτρα που είχε μπει όταν συμφώνησαν μαζί του τον περασμένο χειμώνα για αναπροσαρμογή του συμβολαίου του. Βάσει κανονισμών του NBA, οι Κινγκς θα καλύψουν το 50% αυτού του ποσού (750.000 δολάρια) ως Excluded International Player Payment, με το άλλο 50% να βγαίνει από την τσέπη του Βεζένκοβ που πάντως θα το πάρει πίσω από το συμβόλαιό του, είτε ως καθαρό ποσό ανά έτος, είτε ως signing bonus.
Βεζένκοβ και Ολυμπιακός μπορούν να διαπραγματευθούν για το πώς και για το πότε θα κατατεθεί το 50% που θα βγει από τις τσέπες του αθλητή, αν αυτό θα γίνει σε μία ή σε περισσότερες δόσεις, σίγουρα όμως το συνολικό ποσό είναι ένα σπουδαίο “όπλο” για να βρουν οι Πειραιώτες πρωτοκλασάτο παίκτη που θα πάρει τη σκυτάλη από τον MVP της EuroLeague.