Ο Ντάρεν Κόλισον είναι πλέον 36 ετών, αλλά δεν τα παρατάει. Θέλει να επιστρέψει στο NBA. Για αυτό και πέρασε από δοκιμαστικό από τους Σανς, το οποίο – σύμφωνα με δημοσιεύματα στις ΗΠΑ – πήγε αρκετά καλά.
Ο Κόλισον είχε αποσυρθεί από τα παρκέ το 2019 σε ηλικία 32 ετών, αναφέροντας τότε ότι ήθελε να εστιάσει στην θρησκεία και την οικογένειά του. Δύο χρόνια αργότερα επέστρεψε, ωστόσο το μόνο που κατάφερε ήταν να κερδίσει ένα 10ήμερο συμβόλαιο από τους Λέικερς, με τους οποίους αγωνίστηκε μόλις σε 3 αγώνες τα Χριστούγεννα του 2021.
Έκτοτε ο Κόλισον παραμένει χωρίς ομάδα. Η προοπτική των Σανς όμως και της ταυτόχρονης παρουσίας των Κέβιν Ντουράντ, Ντέβιν Μπούκερ και Μπράντλι Μπιλ στην ίδια ομάδα φαίνεται ότι τον εξιτάρει. Την ίδια στιγμή, το Φοίνιξ βρίσκεται σε αναζήτηση ενός έμπειρου παίκτη που θα έχει τον ρόλο του τρίτου πόιντ γκαρντ, με τις προϋποθέσεις να ευνοούν την συνεργασία. Μένει να φανεί βέβαια αν ο έμπειρος γκαρντ έπεισε τους Σανς ότι είναι ακόμα σε καλή κατάσταση.
Κατά την διάρκεια της καριέρας του στο NBA ο Κόλισον είχε 12.5 πόντους, 2.7 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 1.2 κλεψίματα μέσο όρο σε 29 λεπτά συμμετοχής, έχοντας φορέσει τις φανέλες των Χόρνετς, Πέισερς, Μάβερικς, Κλίπερς, Κινγκς και Λέικερς.