Παρουσιάστηκε από την Ανόρθωση ο νέος προπονητής Νταβίντ Γκαγιέγο.
Παρών στην παρουσίαση ήταν και ο πρόεδρος Ανδρέας Σάντης.
Ο Ισπανός κόουτς παρουσιάστηκε ιδιαίτερα φιλόδοξος στέλνοντας το μήνυμα ότι η νέα Ανόρθωση θα παίζει ελκυστικό ποδόσφαιρο, ενώ ο πρόεδρος από την μεριά του δήλωσε ευχαριστημένος για την επιλογή του νέου κόουτς.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΑΝΤΗΣ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ)

«Τι θέλαμε από το νέο προπονητή; Θέλαμε να έχει πάθος για το ποδόσφαιρο, δίψα για επιτυχίες, θέλαμε ο τρόπος που αντιλαμβάνεται το παιχνίδι και θέλει να παρουσιάζει την Ανόρθωση να συνάδει με την Ανόρθωση. Δεν μιλάμε για ποδοσφαιρικά συστήματα αλλά για αντίληψη. Θέλαμε έναν προπονητή όχι ηλικιακά κορεσμένο που θα έβλεπε την Ανόρθωση σαν το τελευταίο σκαλοπάτι πριν την αφυπηρέτηση. Έναν προπονητή που γι’ αυτόν η Ανόρθωση θα ήταν προπονητική ευκαιρία και όχι προπονητικός συμβιβασμός. Θέλαμε να παρακολουθεί και να προωθεί νεαρούς ποδοσφαιριστές. Να έχει αντιληφθεί τι σημαίνει Ανόρθωση Αμμοχώστου, ότι δεν είναι απλά μια ομάδα. Είμαστε χαρούμενοι που έχουν τον Νταβίντ Γιαγιέγο σαν αρχηγό της ποδοσφαιρικής Ανόρθωσης».

ΝΤΑΒΙΝΤ ΓΚΑΓΙΕΓΟ (ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ)
«Η απόφαση που έχω πάρει ήταν απλή. Είμαι ένας ταπεινός και εργατικός προπονητής με πολλές φιλοδοξίες. Αυτό που αποσκοπώ είναι το καλύτερο. Πιστεύω ότι η Ανόρθωση με την ιστορία και την φιλοδοξία της είναι η ομάδα που θα μου δώσει αυτή την ευκαιρία. Υπάρχουν δύο άτομα σημαντικά σε αυτή την διαδικασία. Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο για την ευκαιρία και τον Αντόνιο (Πριέτο) που με έχει εμπιστευθεί πλήρως. Είναι πρόκληση να δουλέψω με τον κ. Πριέτο. Δούλεψα μαζί του και έμαθα πολλά πράγματα. Η Ανόρθωση είναι ομάδα με φιλοδοξίες».

Για την φιλοσοφία του και αν είναι έτοιμος να ανταποκριθεί σε μια μεγάλη ομάδα με απαιτητικούς οπαδούς: «Η φιλοσοφία μου βασίζεται σε στρατηγική. Ένα παράδειγμα είναι ότι οι παίκτες να παίζουν μακριά από τον τερματοφύλακα. Είναι σημαντικό η διαδικασία της προπόνησης και κάποιες αξίες που θέλω να περάσω. Το παιχνίδι μας θέλω να είναι ελκυστικό αλλά το πιο σημαντικό είναι οι αξίες που θα κουβαλά αυτή η ομάδα. Στόχος είναι οι παίκτες αι η ομάδα να είναι περήφανοι είτε χάσουν είτε νικήσουν. Αυτό θα το καταφέρουμε όταν δουλέψουμε με ταπεινότητα, εργατικότητα, πάθος και πείσμα. Είναι ένα παιχνίδια, ένα θέαμα κα παίζουμε για να κάνουμε χαρούμενους τους οπαδούς μας».

Για το γεγονός ότι βγαίνει για πρώτη φορά εκτός Ισπανίας: «Είναι μια πρόκληση για εμένα. Το ότι είναι η πρώτη μου φορά μακριά από την Ισπανία θα μου δώσει εμπειρίες. Μια πρόκληση είναι και η γλώσσα. Δεν ήρθα απλά για την επαγγελματική μου ανέλιξη αλλά αυτό θα με κάνει να μεγαλώσω και προσωπικά».

Για τις φιλοδοξίες του και με το τι θα ήταν ευχαριστημένος να πετύχει η φετινή Ανόρθωση: «Το να πω έναν συγκεκριμένο στόχο δεν μπορώ να το κάνω. Ο στόχος μου είναι η ομάδα μου να απολαμβάνει το ποδόσφαιρο. Είμαι πολύ φιλόδοξος και θέλω να νικήσουμε όλα τα παιχνίδια. Είναι κάτι πολύ δύσκολο. Κάθε παιχνίδι δίνει τρεις βαθμούς. Η ομάδα μου θέλω να παίρνει αυτούς τους βαθμούς. Θα δούμε στο τέλος τι θα πετύχουμε».

Το μήνυμα του προς τον κόσμο της Ανόρθωσης: «Όπως είπα και πριν, πιστεύω ότι θα νιώσουν περήφανοι για την ομάδα τους γιατί αντιλαμβάνομαι την ιστορία της ομάδας, την κουλτούρα της και στόχος είναι να τους κάνω περήφανους. Ξέρουμε ότι θα μας δώσουν πολλά».

Αν είναι ικανοποιημένος από την μέχρι τώρα ενίσχυση και αν μπορεί με τους ποδοσφαιριστές που έχει να αρχίσει να δουλεύει και να περνά την φιλοσοφία του: «Θα αρχίσουμε σήμερα. Είμαστε χαρούμενοι γιατί φέραμε τους παίκτες που θέλουμε. Δεν πήραμε κάποιον που δεν θέλουμε και είμαστε χαρούμενοι».

Ακόμα πόσες μεταγραφές θα γίνουν για να ολοκληρωθεί το ρόστερ; «Δεν μπορώ να πω έναν αριθμό, αν είναι 4 ή 5. Ο Αντόνιο Πριέτο θα με βοηθήσει σε αυτό και είμαι ήρεμος».

Για το αν η ομάδα του παίξει ελκυστικό ποδόσφαιρο αλλά τερματίσει στην 4η θέση και δεν εξασφαλίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο, αν θα είναι ικανοποιημένος: «Δεν μπορώ να σου πω, θα το δούμε. Πάντως δεν θα αγχωθώ ότι θα βρεθώ στην 4η θέση. Δεν θα φανταστώ κάτι που είναι χειρότερο, θα φανταστώ το καλύτερο για να μπορέσω να δουλέψω γι’ αυτό».

Για το αν έχει ένα σύστημα στο μυαλό του με το οποίο θα παίζει η Ανόρθωση: «Όλοι έχουν ένα πλάνο στο μυαλό τους, αλλά αυτό αλλάζει με βάση τους παίκτες. Αν θέλεις να ακούσεις ένα σύστημα με αριθμούς, πιστεύω ότι αυτό είναι το λιγότερο σημαντικό. Το πιο σημαντικό είναι το πώς θα ανταποκρίνεται ο κάθε παίκτης».

Για το αν τον προβληματίζει το ότι δεν μιλάει καλά αγγλικά και αν αυτό δυσκολεύει την επικοινωνία με τους παίκτες: «Όχι δεν με προβληματίζει αυτό».

Αν ήξερε κάτι για το Κυπριακό ποδόσφαιρο και μόλις ήρθε η πρόταση από την Ανόρθωση αν ρώτησε κάποιους να του πουν: «Εννοείται ότι μίλησα, πληροφορήθηκα και ξέρω πολλά».