Θύμα έκπληξης με το… καλημέρα στα προκριματικά του Champions League έπεσε η Γαλατάσαραϊ, μένοντας τελικώς στο εκτός έδρας 2-2 απέναντι στη μαχητική Ζαλγκίρις.

Η ανανεωμένη «τσιμ μπομ», που έχει προβεί σε δυνατές και σημαντικές προσθήκες το φετινό καλοκαίρι, τα βρήκε «σκούρα» στο Βίλνιους, μένοντας πίσω στο σκορ στο 48ο λεπτό, όταν μετά από τραγικό λάθος της άμυνας, ο Ογιεγούσι έκανε το 1-0 για τους Λιθουανούς.

Στη συνέχεια, η Γαλατά ανέβασε την απόδοσή της, φτάνοντας στο γκολ της ισοφάρισης στο 75ο λεπτό με κεφαλιά του Μπαρντακτσί έπειτα από σέντρα του Μέρτενς. Μάλιστα, οι Τούρκοι, για τους οποίους έμεινε εκτός λίστας ο πρώην φορ του Ολυμπιακού, Σεντρίκ Μπακαμπού, έφεραν τούμπα το ματς, τρία λεπτά αργότερα με κοντινή προβολή του Ντερβίσογλου. Οι γηπεδούχοι ωστόσο δεν είχαν πει την τελευταία τους κουβέντα, και με τον Καζλάουσκας, ο οποίος αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη για τον πανηγυρισμό του, στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων διαμόρφωσαν το τελικό 2-2.

Στο άλλο παιχνίδι που διεξήχθη την ίδια ώρα, η Ελσίνκι έκανε το πρώτο και καθοριστικό βήμα για την πρόκριση στον τρίτο προκριματικό της διοργάνωσης, επικρατώντας εντός έδρας 1-0 της Νορβηγικής, Μόλντε. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης σημείωσε ο Κέσκινεν στο 25ο λεπτό, με τους Φινλανδούς να διατηρούν το αποτέλεσμα, παρά την πίεση που άσκησαν στο φινάλε οι φιλοξενούμενοι.

Να θυμίσουμε πως οι επαναληπτικοί αγώνες είναι προγραμματισμένοι για την άλλη Τετάρτη (02/08).