Ο πρόεδρος του ΓΣΟ Κυριάκος Τσολάκης μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 95.0 για τα παράπονα από τις ομάδες για υπερχρεώσεις από το Τσίρειο στάδιο.

Γι’ αυτά που λέγονται για υπερχρεώσεις από το Τσίρειο: «Ισχύει ότι ίσχυε και τα προηγούμενα χρόνια. Το Τσίρειο είναι εκεί 50 χρόνια και ποτέ δεν ακούσαμε υπερχρέωσες. Είχαμε συνάντηση την περασμένη εβδομάδα με την Καρμιώτισσα και πριν ενάμιση μήνα ζήτησε και ο πρόεδρος της ΑΕΖ και ήρθε και μας είδε. Του δώσαμε τα στοιχεία και δεν νομίζω ότι είναι σωστό ο ΓΣΟ ν επιχορηγεί ομάδες να χρησιμοποιούν το Τσίρειο».

Για την κοστολόγηση για κάθε αγώνα: «Είναι τα έξοδα μέχρι το τελευταίο σεντ. Τους δώσαμε την αναλυτική κατάσταση. Είναι 2.000 ευρώ πιο φτηνά σε σχέση με προηγούμενα χρόνια αν είναι μία ομάδα και χίλια ευρώ αν είναι δύο ομάδες. Όσο περισσότερες ομάδες πέφτει το κόστος. Είναι μεγάλο κόστος η συντήρηση του χόρτου, έχουμε ένα μεγάλο κόστος για τον ηλεκτρισμό»

Η ΑΕΖ συμφώνησε με το Αμμόχωστος τονίζοντας ότι θα πληρώνει το 1/3 της τιμής του Τσιρείου: «Όταν θέλεις 3 χιλιάδες για τον ηλεκτρισμό και άλλες σ χιλιάδες για το χόρτο πως καλύπτονται και να βγάζει και ένα ποσό το σωματείο; Δεν ξέρω πως χρεώνουν οι άλλοι και ποιοι καλύπτουν τον ηλεκτρισμό».

Ζήτησαν συνάντηση με εσάς οι ομάδες για να βρεθεί λύση; «Με την ομάδα της Krasava ΕΝΥ Διγενής Ύψωνα είχαμε συνάντηση και θα έχουμε συνάντηση. Πήραμε email ότι θέλουν μας μας δουν και η ΑΕΖ και η Καρμιώτισσα».

Γιατί ξεχωριστά για κάθε ομάδα; «Θα κάνουμε συμφωνία με την κάθε εβδομάδα ξεχωριστά και όχι όλες μαζί. Π.χ. για την ομάδα του Ύψωνα θα είναι πιο φτηνά. Να σας πω για το γήπεδο ΑΛΦΑΜΕΓΑ για να καταλάβετε ότι οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ηλεκτρισμός στο νέο γήπεδο είναι 100.000».

Γι’ αυτά που λέγονται ότι χρεώνατε 3-4 χιλιάδες τον κάθε αγώνα και τώρα που στον Άρη είναι Ρώσοι ιδιοκτήτες ανεβάσατε την τιμή στις 13-14 χιλιάδες: «Αυτά είναι ψεύδη. Ουδέν αναληθέστερο. Ποτέ δεν είχαμε ξεχωριστή συμπεριφορά ανάλογα με την εθνικότητα των ιδιοκτητών».

Μόνο η Καρμιώτισσα θα παίξει σίγουρα στο Τσίρειο; «Όχι ούτε η Καμριώτισσα δεν είναι σίγουρη. Υπάρχει και ένα υπόλοιπο αρκετά μεγάλο και μόνο εφόσον εξοφληθεί αυτό θα πρέπει να συμφωνήσαμε για τη νέα σεζόν».

Αποτάθηκε και η Πάφος FC κοντά σας; «Επίσημα δεν έχει αποταθεί κοντά μας, αλλά ακούγεται ότι ίσως ενδιαφερθούν. Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε με όλους».