Ο Πεπ Γκουαρδιόλα τόνισε σε συνέντευξη Τύπου πως οι ομάδες της Σαουδικής Αραβίας έχουν επηρεάσει σε τεράστιο βαθμό το τρέχον μεταγραφικό παζάρι ενώ αποθέωσε τον Ριγιάντ Μαχρέζ που θα συνεχίσει την καριέρα του στην Αλ Αχλί.
Η Μάντσεστερ Σίτι ετοιμάζεται για την έναρξη της σεζόν όπου έχει να αντιμετωπίσει την Άρσεναλ στο Community Shield και την Σεβίλλη στο Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ αλά και να δώσει τις πρώτες μάχες της στην Premier League, με τον Πεπ Γκουαρδιόλα να δίνει το Σάββατο (29/7) συνέντευξη Τύπου και να αναφέρεται στη ιδιαιτερότητα που έχει αυτό το καλοκαιρινό μεταγραφικό παζάρι.
«Η Σαουδική Αραβία άλλαξε την αγορά. Λίγους μήνες πριν όταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν ο πρώτος που πήγε, ουδείς πίστευε ότι θα πήγαιναν να παίξουν εκεί πολλοί κορυφαίοι παίκτες.
Στο μέλλον θα πάνε περισσότεροι και για αυτό θα πρέπει να προσέχουν οι ομάδες. Ο Ριγιάντ Μαχρέζ δέχτηκε μία εκπληκτική προσφορά και δεν θα μπορούσαμε να του πούμε να μην το κάνει», δήλωσε χαρακτηριστικά ο προπονητής των τρεμπλούχων Αγγλίας, ο οποίος πρόσθεσε αναφορικά με τη συμφωνία του Αλγερινού με την Αλ Αχλί:
«Είχα μία εξαιρετική σχέση μαζί του, είχαμε εκπληκτικό σεβασμό ο ένας για τον άλλο. Είναι ένας από τους παίκτες με τους οποίους απόλαυσα περισσότερο να παίζουμε ποδόσφαιρο. Μπορούσε να παίξει σήμερα και την επόμενη ημέρα να ξαναπαίξει.
Καταλαβαίνω πλήρως την απόφασή του να φύγει, ξέρω πόσο δύσκολο ήταν για αυτόν να μην παίξει στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας και στους τελικούς του Champions League.
Ήταν ωραίο που δούλεψα μαζί του, έμαθα πολλά. Όσον αφορά στον αντικαταστάτη του, η αγορά θα είναι ανοιχτή μέχρι τα τέλη Αυγούστυ. Λίγα ή πολλά πράγματα μπορούν να συμβούν.
Θα δούμε αν θα χρειαστούμε εξτρέμ ή παίκτες για να παίξουν μέσα, θα δούμε τι θα γίνει με τους δανεισμούς, ποιοι θα μείνουν και ποιοι όχι».