Ξανά στα ημιτελικά του Παγκοσμίου πρωταθλήματος προκρίθηκε η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών αφού επικράτησε 10-9 απέναντι στο Μαυροβούνιο μετά από μεγάλο ματς.
Το ματς:
Η Εθνική ομάδα πόλο συνέχισε να παίζει καλή άμυνα και με αυτό το όπλο κατάφερε να αποκτήσει ακόμα και διαφορά τριών τερμάτων με τον Γενηδουνιά να σκοράρει από παντού.
Τελικά το Μαυροβούνιο σκοράροντας μόνο από τον παίκτη παραπάνω κατάφερε να κλείσει το πρώτο ημίχρονο με το σκορ στο 6-4.
Οι Μαυροβούνιο παίζοντας καλή άμυνα κατάφεραν να εγκλωβίσουν την Εθνική στην τρίτη περίοδο και με επί μέρους 3-1 έφεραν το ματς στα ίσα για πρώτη φορά.
Έτσι, οι δύο ομάδες μπήκαν στην τελική ευθεία του ματς με το σκορ στο 7-7. Ο Αργυρόπουλος με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι έκανε το 8-7 με τον Ράντοβιτς να απαντά στον παίκτη παραπάνω.
Ο Αργυρόπουλος έδωσε το προβάδισμα ξανά με 9-8 στον παίκτη παραπάνω, με τον Σπάιτς να απαντά αμέσως. Οι άμυνες των δύο ομάδων κυριάρχησαν στη συνέχεια μέχρι να φτάσουμε στο τελευταίο 1.30.
Στον παίκτη παραπάνω ο Σκουμπάκης πέτυχε το 10-9, ενώ στη συνέχεια η Εθνική μας έβγαλε την άμυνα στον παίκτη λιγότερο για να φτάσει στη μεγάλη νίκη και την πρόκριση στα ημιτελικά.

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 4-3, 1-3, 3-2.

Ελλάδα: Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 5, Σκουμπάκης 1, Γκιουβέτσης 1, Φουντούλης, Παπαναστασίου, Δερβίσης, Αργυρόπουλος 1, Αλαφραγκής, Κάκαρης 1, Νικολαΐδης, Καλογερόπουλος, Τζωρτζάτος

Μαυροβούνιο: Άντριτς, Μάτσιτς, Πέρκοβιτς, Αβέρκα 1, Τσούτσκοβιτς, Πόπαντιτς 1, Βούγιοβιτς, Ντ. Ράντοβιτς 3, Ουκρόπινα 2, Σπάιτς 1, Μάτκοβιτς 1, Β. Ράντοβιτς, Τεσάνοβιτς

Το πρόγραμμα των προημιτελικών
Δευτέρα 25/07
Ελλάδα – Μαυροβούνιο 10-9
10.30 Ιταλία – Σερβία
12.00 Ουγγαρία – ΗΠΑ
13.30 Ισπανία – Γαλλία
Τα ζευγάρια των ημιτελικών
Νικητής 1 – Νικητής 2
Νικητής 3 – Νικητής 4