Η μεγάλη στιγμή πλησιάζει για τον Ολυμπιακό και τον Κώστα Σλούκα. Ο 33χρονος γκαρντ επέστρεψε σήμερα (2/7) στην Ελλάδα από τις διακοπές του στην Σαρδηνία και αναμένεται να συναντηθεί αύριο (3/7) με τους αδελφούς Αγγελόπουλους στα γραφεία της Arcadia.

Ο Σλούκας αναμένεται να συζητήσει για το μέλλον του με τους ιδιοκτήτες των “ερυθρόλευκων”, προκειμένου να φανεί αν μπορεί να βρεθεί κοινό έδαφος και να ανανεώσει το συμβόλαιό του. Όπως βέβαια είναι γνωστό, όλη η συζήτηση σχετικά με τον έμπειρο γκαρντ αφορά περισσότερο τον ρόλο του στην ομάδα, αφού ο Σλούκας έχει καταστήσει σαφές ότι θα ήθελε περισσότερες αρμοδιότητες, έχοντας δηλώσει και στο SPORT24 ότι παρά την λατρεία του κόσμου πρέπει να γίνουν και οι απαραίτητες συζητήσεις.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας από την πλευρά του είχε δηλώσει στην συνέντευξή του στον Παντελή Διαμαντόπουλο στο “Show Must Go On” ότι ο διεθνής γκαρντ είχε στους “ερυθρόλευκους” στα 33 του χρόνια τον ίδιο ρόλο που είχε στην Φενέρμπαχτσε στα 27 του χρόνια, προσθέτοντας ωστόσο πως πάντα όλοι οι παίκτες θέλουν να παίζουν περισσότερο.

Την ίδια στιγμή, την έκβαση του ραντεβού του Σλούκα με τον Ολυμπιακό θα περιμένουν και οι Φενέρμπαχτσε, Παρτίζαν και Μπαρτσελόνα που παρακολουθούν την περίπτωσή του. Αν τελικά ο ηγέτης των “ερυθρόλευκων” αποφασίσει να αποχωρήσει, τότε το ενδιαφέρον των τριών ομάδων της EuroLeague θα επισημοποιηθεί.

Όπως βέβαια γίνεται σαφές, αν ο Σλούκας δεν ανανεώσει το συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό, τότε οι “ερυθρόλευκοι” θα πρέπει να κοιτάξουν στην αγορά για έναν σούτινγκ γκαρντ. Ο λόγος είναι ότι την θέση του πόιντ γκαρντ θα καλύψουν οι Τόμας Γουόκαπ, Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος και Μιχάλης Λούντζης.

Σε αυτή την περίπτωση, είναι πιθανό να ανέβει πιο ψηλά στην λίστα ο Τάιλερ Ντόρσεϊ, την περίπτωση του οποίου η ομάδα του Πειραιά παρακολουθεί διακριτικά εδώ και καιρό. Ο ομογενής γκαρντ έχει ακόμα δύο χρόνια συμβόλαιο με την Φενέρ, το οποίο προβλέπει ετήσιες αποδοχές υψηλότερες του 1.5 εκατ. ευρώ. Αν όμως που τελικά λυθεί το συμβόλαιό του, τότε ο δρόμος θα ανοίξει για μία πιθανή επανασύνδεση.