Με τους Χουάντσο Ερνανγκόμεθ – Αλεκσάνταρ Μπαλτσερόφσκι να προβάρουν τα πράσινα, αφού απομένουν μόνο οι ανακοινώσεις, ο Εργκίν Αταμάν γνωρίζει πλέον το υλικό που θα έχει στη διάθεσή του εν όψει της σεζόν 2023/24.

Με τον Ισπανό φόργουορντ και με τον Πολωνό σέντερ να βρίσκονται στην… είσοδο του ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός θα έχει επτά ξένους και αν δεν υπάρξει εξέλιξη με τον Μάριους Γκριγκόνις που δεσμεύεται με συμβόλαιο για την ερχόμενη περίοδο, δύσκολα θα προχωρήσει σε άλλη κίνηση.

Ούτως ή άλλως έχει ήδη δημιουργήσει ένα πολύ ενδιαφέρον ρόστερ, με τη συντριπτική πλειοψηφία να μπορεί να λειτουργήσει σε περισσότερες από μία θέσεις, να συνδυάζει νιάτα με εμπειρία, θέαμα με ουσία και το σύνολο να μοιάζει πολύ ανταγωνιστικό.

Το Depth Chart του Παναθηναϊκού:

PG: Λούκα Βιλντόσα, Τζέριαν Γκραντ, Δημήτρης Μωραΐτης

SG: Κώστας Σλούκας, Κάιλ Γκάι, Μάριους Γκριγκόνις, Παναγιώτης Καλαϊτζάκης, Νεοκλής Αβδάλας

SF: Ιωάννης Παπαπέτρου, Λευτέρης Μαντζούκας

PF: Χουάντσο Ερνανγκόμεθ, Ντίνος Μήτογλου, Αλέξανδρος Σαμοντούροβ

C: Ματίας Λεσόρ, Αλεκσάνταρ Μπαλτσερόφσκι, Κώστας Αντετοκούνμπο

Όλα δείχνουν ότι οι Βιλντόσα – Σλούκας θα είναι οι νέοι “Μίτσιτς – Λάρκιν” του Εργκίν Αταμάν, καθώς θα περνούν πολύ χρόνο μαζί στο παρκέ, με τον Τούρκο προπονητή να μπορεί να αισθάνεται πολύ ευχαριστημένος από τις κινήσεις του Παναθηναϊκού σε ένα γενικώς “δύσκολο” καλοκαίρι με την αγορά να μην έχει πολλές πρωτοκλασάτες επιλογές.

Το σημαντικό για τους πράσινους είναι ότι θα υπάρχει πολύ υψηλός εσωτερικός ανταγωνισμός (Βιλντόσα – Σλούκας, Γκάι – Γκριγκόνις, Παπαπέτρου – Μαντζούκας, Ερνανγκόμεθ – Μήτογλου, Λεσόρ – Μπαλτσερόφσκι), με τους Μωραΐτη – Αντετοκούνμπο να προορίζονται περισσότερο για τους αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος ώστε από εκεί να διεκδικήσουν σημαντικότερο ρόλο και περισσότερα λεπτά στο ροτέισον.