Ο πρόεδρος του ΚΟΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 95.0 και αναφέρθηκε στις εξελίξεις με το «Στέλιος Κυριακίδης» με αφορμή τις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη.

Για την βομβιστική επίθεση στο οίκημα του ΣΔΚ: «Καταδικάζουμε ανεπιφύλακτα αυτή την επίθεση στο οίκημα του Συνδέσμου Διαιτητών Κύπρου».

Για τις δηλώσεις του ΠτΔ για το «Στέλιος Κυριακίδης»: «Άκουσα κι’ εγώ τις δηλώσεις του προέδρου. Ήμουν προσκεκλημένος αλλά δεν κατάφερα να πάω στα εγκαίνια. Ζήτησα να εκπροσωπηθώ. Θα αναμένουμε όπως είπε και ο Πρόεδρος να μιλήσει με τους εμπλεκόμενους φορείς που είναι και ο ΚΟΑ ανάμεσα τους. Αναμένω το Προεδρικό τηλεφώνημα, είμαστε στην διάθεση τους. Να κάνω μια σύντομη αναδρομή στο όλο θέμα. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε πέντε γήπεδα Παγκύπρια χωρίς ταρτάν. Το κάναμε στο Τσίρειο και έγιναν και τα διεθνή μίτινγκ. Τελείωσε το ΓΣΠ. Αρχίζουμε στο ΓΣΖ όπου τελείωσαν τα έγγραφα και προχωράμε. Στο «Στέλιος Κυριακίδης» δόθηκε παράταση μετά την συνάντηση στον ΚΟΑ ανάμεσα στον ΓΣΚ, της Πάφος FC και του Ακρίτα. Υπέγραψαν και οι τρεις να τελειώσει το πρωτάθλημα και ακολούθως να αρχίσουν τα έργα και θα φροντίσουν να αγωνιστούν σε άλλο γήπεδο. Οι τεχνικοί, οι μηχανικοί, οι υπεύθυνοι μας είπαν ότι δεν γίνεται τα έργα να προχωρούν για τον στίβο και να παίζεται ποδόσφαιρο. Αυτό μας το είπαν οι ειδικοί δεν το λέω εγώ. Είναι επικίνδυνο για τους ποδοσφαιριστές. Φανταστείτε που είναι το γήπεδο και που είναι ο στίβος και θα καταλάβετε. Εμείς τους πιέζαμε να βρεθεί τρόπος να γίνονται ταυτόχρονα και ένας μηχανικός με ρώτησε ποιος θα αναλάβει την ευθύνη αν συμβεί κάτι. Υπογράψετε μας ότι αναλαμβάνετε την ευθύνη και δεν θα έχουμε πρόβλημα μου τόνισε. Αυτή ήταν η θέση που μας προέβαλαν και πήραμε την απόφαση με ην οποία συμφώνησαν και οι τρεις φορείς. Για να το πει ο Πρόεδρος αυτό σημαίνει ότι κάτι έχει στο μυαλό του. Θέλουμε να βοηθήσουμε με όποιο τρόπο μπορούμε. Εμείς εφαρμόζουμε κυβερνητική γραμμή. Αν παρθούν αποφάσεις εφαρμόσιμες εμείς θα τις ακολουθήσουμε».

Πότε θα αρχίσουν τα έργα; «Τώρα, περιμέναμε να τελειώσει το πρωτάθλημα και να αρχίσουν τα έργα τα οποία θέλουν κάποιους μήνες για να ολοκληρωθούν».

Θα κλείσει δηλαδή για μία σεζόν το γήπεδο; «Περίπου. Είναι λιγότερο αλλά θα είναι για την επόμενη σεζόν. Αυτό συμφωνήθηκε με τις ομάδες και τον ΓΣΚ σε συνάντηση που είχαμε και το υπέγραψαν κιόλας. Αν παρουσιαστεί κάτι καινούριο, εμείς δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να προχωρήσουμε. Μας έλεγαν το τρελό ότι θέλαμε να κόψουμε την πορεία της Πάφος FC».

Για την πρόταση των επενδυτών της Πάφος FC για το «Στέλιος Κυριακίδης»: «Όταν πήραμε την πρόταση αυτή, αποταθήκαμε στους ειδικούς, στη Νομική Υπηρεσία και ρωτήσαμε αν δικαιούμαστε να προχωρήσουμε. Είναι και υπηρεσία με βαρύ πρόγραμμα και δεν πήραμε απάντηση ακόμα. Κάναμε και κάποιες υπενθυμίσεις. Το βάρος πέφτει πάνω μας ότι δεν απαντούμε αλλά δεν μπορούμε να το κάνουμε από την στιγμή που δεν είχαμε απάντηση».

Δεν μπορούν να ολοκληρωθούν τα έργα σε 3-4 μήνες; «Μακάρι να ήταν έργα αστραπή και να γινόντουσαν για ένα μήνα. Το χρονοδιάγραμμα είναι για 8 με 10 μήνες. Πρέπει να σκεφτούμε και τους αθλητές όχι μόνο τις ομάδες. Ταξιδεύουν εκτός εδώ και καιρό γιατί το ταρτάν είναι ακατάλληλο. Όταν συζητούσαμε διάφορα θέμα οι άνθρωποι του ΓΣΚ ήταν εντονότατοι. Αν ο ΠτΔ μας καλέσει και μας πει ότι έχουμε αυτό το πλάνο, εμείς θα εφαρμόσουμε την κυβερνητική πολιτική».

Για την εξαγγελία του ΠτΔ για Υφυπουργείο Αθλητισμού: «Πόσες φορές με έχετε ακούσει να λέω δημόσια ότι είναι αδήριτη ανάγκη η δημιουργία Υφυπουργείου Αθλητισμού. Εκπροσώπησα την κυβέρνηση στους ΑΜΚΕ και εκεί όταν όλοι Υφυπουργοί. Χαιρόμαστε που τα εξήγγειλε και  τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας και το εξήγγειλε και ο νυν. Εμείς δεν είμαστε τη καρέκλας αλλά είμαστε τους γνήσιου ρομαντικού αθλητισμού. Αν μου φωνάξει αύριο ο πρόεδρος και μου πει… σπίτι σου και θα γίνει Υφυπουργείο Αθλητισμού εγώ θα είμαι πανευτυχής. Κάποιος θα πει ότι το έλεγα γιατί προετοίμαζα για να αναλάβω εγώ. Το απολαμβάνω τώρα που ο Πρόεδρος μπορεί να έχει άλλες 17 επιλογές».