Σε συνέντευξη της στο ΚΥΠΕ, η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Άννα Κουκκίδη Προκοπίου, μίλησε για πολλά θέματα, μεταξυ αυτών και για τη βία στα γήπεδα, όπου αποκαλύπτει ότι δρομολογείται διάλογος με τους οργανωμένους φιλάθλους! Οι τοποθετήσεις της Υπουργού:

Βία στα γήπεδα
Σε ερώτηση για τα ζητήματα των κόκκινων φακέλων, της βίας στα γήπεδα, αλλά και της λειτουργίας των ΣυΦΙ και αν έχουν προχωρήσει στην λήψη μέτρων για αντιμετώπιση αυτών των θεμάτων και γενικά ποιος είναι ο συνολικός σχεδιασμός, η Υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι το θέμα του αθλητισμού είναι ένα παρεμφερές ζήτημα όσον αφορά το Υπουργείο Δικαιοσύνης, παρότι σίγουρα το γεγονός ότι υπάρχουν αδικήματα που πιθανόν να πρέπει να διερευνηθούν είναι ένα ζήτημα της Αστυνομίας και είναι ένα επιμέρους ζήτημα που αφορά το Υπουργείο Δικαιοσύνης.
«Είμαι σίγουρη ότι η Αστυνομία μαζί με την Γενική Εισαγγελία που έχουν επιληφθεί αυτών των ερευνών σε συνεργασία πάντοτε με την Επιτροπή Δεοντολογίας του αθλητισμού, αυτό είναι κάτι το οποίο προχωρά. Αυτό όμως που διαχειριζόμαστε εμείς ως Υπουργείο Δικαιοσύνης και σωστά το βάζετε στο τραπέζι είναι το θέμα της βίας στα γήπεδα. Έχει υπογραφεί εδώ και λίγες εβδομάδες ένα μνημόνιο συνεργασίας με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και το τελευταίο κομμάτι στο πάζλ όπου έχουν γίνει κάποια πολύ αρχικά βήματα, είναι η επικοινωνία με τους οργανωμένους φιλάθλους, όχι απαραίτητα με τα σωματεία των φιλάθλων διότι δεν είναι πάντοτε εγγεγραμμένοι ως μια νομική οντότητα οι φίλαθλοι, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, μιλούμε για μια κοινότητα των οπαδών», συμπλήρωσε.
Έχουν, συνέχισε η Υπουργός Δικαιοσύνης, αρχίσει οι διεργασίες.
«Έχουμε μιλήσει με κάποιους και θα προσπαθήσουμε να επικοινωνήσουμε και να μπούμε σε διάλογο με όλους», σημείωσε.
Σε παρατήρηση για τα ΣυΦΙ της Λεμεσού, για τα οποία η Αστυνομία είχε απαγορεύσει τη λειτουργία τους, ωστόσο ο Δήμος έδωσε άδεια λειτουργίας και αν έχει γίνει κάποιος σχεδιασμός ή αν έχουν έρθει σε επικοινωνία με το Δήμο, ούτως ώστε να συνεργαστούν για το θέμα των Συνδέσμων, η Υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι με το Δήμο Λεμεσού έχει γίνει μια συζήτηση μεταξύ του Αρχηγού Αστυνομίας και του Δημάρχου, ως μέρος μιας άλλης συζήτησης που έγινε, «επιτρέψτε μου να μην επεκταθώ, ο Δήμαρχος Λεμεσού έδρασε μέσα στα πλαίσια που του επιτρέπει η δική του δικαιοδοσία και είναι ένα ζήτημα στο οποίο εμείς δεν μπορούμε να επέμβουμε αυτή τη στιγμή, αλλά οι θέσεις, οι απόψεις της Αστυνομίας έχουν γνωστοποιηθεί στον κ. Νικολαΐδη».