Ο 36χρονος στράικερ, ο οποίος εδώ και 7,5 χρόνια αποτελεί τον απόλυτο «κανονιέρη» της ΑΕΚ Λάρνακας (250 συμ./ 131 γκολ), μιλάει στο SDNA για τον τρόπο με τον οποίο η ΑΕΚ Λάρνακας κατάφερε στην περυσινή σεζόν να παραμείνει αήττητη τέσσερις φορές απέναντι στη Ντνίπρο σφραγίζοντας δύο φορές την πρόκριση τόσο στο Europa League, όσο και στο Conference League. Ο Ιβάν Τρισκόφσκι στέλνει το δικό του μήνυμα στους παίκτες του Παναθηναϊκού, χρίζοντας το «Τριφύλλι» ως φαβορί για πρόκριση στον Γ΄ Γύρο του Champions League. Σύμφωνα με τον διεθνή φορ της Βορείου Μακεδονίας, η παρουσία του Ιβάν Γιοβάνοβιτς μπορεί να συντελέσει τα μέγιστα στο στόχο που έχουν θέσει οι «πράσινοι».

– Ιβάν αποκλείσατε δύο φορές τη Ντνίπρο σε ισάριθμες διοργανώσεις, δίχως μάλιστα να ηττηθείτε. Υπάρχει κάποιο μυστικό πίσω από αυτές τις επιτυχίες;

«Δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο, το οποίο θα χαρακτήριζα ως μυστικό για τις επιτυχίες μας απέναντι στη Ντνίπρο. Η ουσία είναι πως η περυσινή ομάδα, αλλά και όσοι παραμένουμε και συνεχίζουμε ήμασταν μια γροθιά και πιστεύαμε πολύ στις δυνατότητες μας. Ξέραμε πως μπορούμε να τα καταφέρουμε. Ασφαλώς, όπως σεβόμαστε κάθε ομάδα, έτσι έπρεπε να σεβαστούμε και τη Ντνίπρο, όμως από την άλλη πλευρά γνωρίζουμε τη δυναμική μας».

– Που κρίθηκαν τα ματς;

«Ξέρουμε πως όταν αγωνιζόμαστε στην έδρα μας, λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην Κύπρο και την ατμόσφαιρα στο γήπεδο έχουμε ένα πλεονέκτημα έναντι του αντιπάλου. Μπορεί να είναι δύσκολα για εμάς, αλλά είναι ακόμη δυσκολότερα για τους αντιπάλους μας. Νιώθαμε πως μπορούμε να τα καταφέρουμε κόντρα στη Ντνίπρο επειδή ήμασταν όλοι μαζί, ενωμένοι. Στα ματς που δώσαμε για τα πλέι-οφ του Europa League στη ρεβάνς θυμάμαι σκοράραμε στην κατάλληλη στιγμή το πρώτο γκολ αφού είχε συμπληρωθεί ένα 20λεπτο και στο 45΄ σημειώσαμε και δεύτερο γκολ. Πάνω-κάτω είχαμε καθαρίσει την πρόκριση. Πετύχαμε και άλλο ένα τέρμα στο δεύτερο ημίχρονο και νικήσαμε 3-0. Ήταν θέμα λεπτομερειών ωστόσο αυτή η επικράτηση. Δεν μπορώ να μιλήσω για συγκεκριμένες αδυναμίες της Ντνίπρο, όμως αυτό που πρέπει να επισημάνω είναι το γεγονός πως έδωσαν τα εντός έδρας παιχνίδια τους εκτός Ουκρανίας. Δεν υπήρχαν πολλοί οπαδοί και η ατμόσφαιρα ήταν πολύ φιλική για εμάς. Όπως και να το κάνεις δεν είναι το ίδιο με το να αγωνίζεσαι στη φυσική σου έδρα. Ήταν ένα μεγάλο μειονέκτημα για τη Ντνίπρο».

– Η άποψη σου για τη Ντνίπρο;

«Είναι μια δυνατή ομάδα με καλούς παίκτες, όταν όμως λεπτομέρειες που κρίνουν το ματς γέρνουν στην πλευρά σου, ασφαλώς και δεν μπορούν να κάνουν πολλά. Εμείς απλά εκμεταλλευτήκαμε τις ευκαιρίες που είχαμε. Τα ματς που δώσαμε στη συνέχεια για το Conference League ήταν εντελώς διαφορετικά. Στο πρώτο παιχνίδι επικρατήσαμε 1-0 σκοράροντας στο 84΄ και στη ρεβάνς υπερασπιστήκαμε αυτό το σκορ μένοντας στο 0-0. Δώσαμε αυτά τα παιχνίδια τον Φεβρουάριο, όπου ήμασταν ήδη καταπονημένοι. Δεν ήταν το ίδιο όπως στο ξεκίνημα της σεζόν όπου τους νικήσαμε πιο εύκολα. Θεωρώ πως ήταν ένα τεράστιο κατόρθωμα, αφού μείναμε αήττητοι απέναντι τους σε τέσσερα παιχνίδια, κάτι που ασφαλώς δεν ήταν εύκολο».

– Πιστεύεις ο Παναθηναϊκός θα καταφέρει να βαδίσει στα χνάρια σας;

«Σε ότι αφορά τον Παναθηναϊκό, μπορεί να μην παρακολουθώ πολύ τον ελληνικό σύλλογο, αλλά γνωρίζω τον κόουτς Γιοβάνοβιτς. Μου αρκεί αυτό για τον Παναθηναϊκό, αφού ξέρω πως στην περυσινή σεζόν έφτασε πολύ κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Εάν με ρωτήσεις ποιος είναι το φαβορί, η άποψη μου είναι, πως με τον Γιοβάνοβιτς στον πάγκο ο Παναθηναϊκός έχει τον πρώτο λόγο. Ξέρω τι μπορεί να κάνει αυτός ο άνθρωπος και είμαι τυχερός που συνεργάστηκα μαζί του (σ.σ.: στο ΑΠΟΕΛ) και πάντα θα έχει τον απεριόριστο σεβασμό μου».

– Ποια θα πρέπει να είναι η προτεραιότητα του Γιοβάνοβιτς;

«Αυτό που πρέπει να γίνει και το οποίο ο κόουτς του Παναθηναϊκού κάνει ήδη, είναι να μεταφέρει το μήνυμα του σε όλους τους παίκτες πως οφείλουν να πιστεύουν στους εαυτούς τους και να συγκεντρωθούν στο δικό τους παιχνίδι. Για μένα τα πάντα εξαρτώνται από τον Παναθηναϊκό. Εάν παίξουν βάσει των δυνατοτήτων τους θα προκριθούν. Δεν λέω πως θα προκριθούν εύκολα, αφού στο ποδόσφαιρο πλέον δεν υπάρχουν εύκολοι αντίπαλοι και όλοι είναι προετοιμασμένοι από άποψη τακτικής, αλλά και φυσικής κατάστασης. Τα πάντα είναι θέμα λεπτομερειών. Αναφέρομαι όμως σε έναν άνθρωπο που γνωρίζω και έχω δουλέψει μαζί του και ξέρω τι μπορεί να πετύχει. Τούτη είναι λοιπόν η άποψη μου και θεωρώ πως ο Παναθηναϊκός είναι το φαβορί για πρόκριση».