Σύμφωνα με την Εισαγγελία του Στέμματος, ο Κίρο Ντάρλοου οπαδός της Τότεναμ καταγγέλθηκε στην αστυνομία κατά τη διάρκεια του αγώνα της ομάδας τους με τη Λίβερπουλ στο «Anfield» και αργότερα αναγνωρίστηκε και συνελήφθη.
Ο 25χρονος υποστηρικτής των Σπερς δήλωσε ένοχος τον περασμένο μήνα για απειλητική και καταχρηστική συμπεριφορά που προκαλεί παρενόχληση, ανησυχία και αγωνία. Τιμωρήθηκε με τριετή αποκλεισμό από το ποδόσφαιρο, τιμωρία που καλύπτει τους ποδοσφαιρικούς αγώνες και την περιοχή γύρω από τα γήπεδα και του επιβλήθηκε παράλληλα πρόστιμο 314 λιρών.
Ο Άντριου Πέιτζ, αναπληρωτής εισαγγελέας στην CPS Mersey Cheshire, δήλωσε: «Ο Ντάρλοου παραδέχτηκε ότι έκανε μια χειρονομία προς τους οπαδούς της Λίβερπουλ και ότι αυτή ήταν μια αναφορά στην καταστροφή του Χίλσμπορο. Παραδέχτηκε ότι με αυτόν τον τρόπο ήθελε να υποδηλώσει ότι οι οπαδοί χωρίς εισιτήρια είχαν μόνοι τους οδηγηθεί στην τραγωδία και ήταν εν μέρει υπεύθυνοι για τη συντριβή που οδήγησε σε τόσους πολλούς θανάτους. Αποδέχθηκε στο δικαστήριο ότι ήταν πρόθεσή του να το δουν αυτό οι οπαδοί της Λίβερπουλ και ότι θα τους προκαλούσε παρενόχληση, ανησυχία και αγωνία. Παραδέχτηκε ότι η συμπεριφορά του ήταν απαράδεκτη και μετανιώνει για τις πράξεις του».
«Ελπίζουμε ότι αυτή η δίωξη στέλνει ένα μήνυμα σε όλους τους ποδοσφαιρόφιλους ότι η συμπεριφορά τους στους ποδοσφαιρικούς αγώνες είναι σημαντική και ότι, αν περάσει στα όρια της εγκληματικότητας, θα αντιμετωπιστεί με την πλήρη ισχύ του νόμου», πρόσθεσε.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι τον περασμένο Απρίλιο, ένα διαδικτυακό αίτημα που ζητούσε από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να καταστήσει ποινικό αδίκημα τη φωνή για τραγωδίες σε ποδοσφαιρικούς αγώνες συγκέντρωσε περισσότερες από 15.000 υπογραφές μέσα σε μια εβδομάδα.