Στις τοπικές αρχές και σε κατοίκους από την ευρύτερη κοινότητα του Κόρνου, παρουσιάστηκαν χθες τα αποτελέσματα της μελέτης εκτίμησης επιπτώσεων στο περιβάλλον από την κατασκευή και λειτουργεία του Αθλητικού Κέντρου της ΚΟΠ.
Βάση του άρθρου 26 (7) του Νόμου 127(1)2018,  «Προτού υποβάλει μελέτη, ο κύριος του έργου υποχρεούται να προβεί σε δημόσια διαβούλευση και τουλάχιστον σε μια δημόσια παρουσίαση πριν οριστικοποιήσει το περιεχόμενο της, με στόχο να δοθεί η δυνατότητα στην ενδιαφερόμενη αρχή τοπικής διοίκησης και το κοινό να υποβάλουν σχόλια και προτάσεις για τις επιπτώσεις του έργου στο περιβάλλον».
Η μελέτη και παρουσίαση έγινε από την ανεξάρτητη εταιρία I.A.CO Ltd στην παρουσία του Αρχιτέκτονα του έργου Παύλου Φεραίου, του Ευάγγελου Μούσκου, εκ των αντιπροέδρων της ΚΟΠ, του Γενικού Διευθυντή Ανθούλη Μυλωνά και του Τεχνικού Διευθυντή της Ομοσπονδίας Σάββα Κωνσταντίνου.
Οι μελετητές πέραν των επιπτώσεων, παρουσίασαν και τις εισηγήσεις τους για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν για μετριασμό των επιπτώσεων στο περιβάλλον.
Μετά την παρουσίαση, οι μελετητές απάντησαν σε ερωτήσεις της Τοπικής Αρχής και στους παρευρισκόμενους. Η διαβούλευση διεξήχθη σε πολύ θετικό κλίμα και τα αποτελέσματα της, θα συμπεριληφθούν από τους Μελετητές στην μελέτη που θα καταθέσουν στο τμήμα Περιβάλλοντος.