Ο Μάικ Τζέιμς ολοκλήρωσε τη σεζόν στην Euroleague με 15,9 πόντους, 3,7 ριμπαόυντ και 4,4 ασίστ ανά ματς, οδήγησε την Μονακό στο Final Four και ο ίδιος μπήκε στη 2η καλύτερη πεντάδα της διοργάνωσης. Οι ικανότητές του είναι γνωστές σε όλους και δεν αμφισβητούνται από κανέναν στην μπασκετική Ευρώπη.

Ο Αμερικανός γκαρντ, λοιπόν, βρισκόταν και βρίσκεται στην λίστα του Εργκίν Αταμάν, για τον Παναθηναϊκό της επόμενη σεζόν. Το «τριφύλλι» εξετάζει την περίπτωση του 33χρονου γκαρντ, ο οποίος δεσμεύεται με συμβόλαιο ύψους 2,6 εκατ. δολ. ετησίως με την Μονακό. Ωστόσο, τίποτα προχωρημένο δεν υπάρχει στη συγκεκριμένη υπόθεση.

Το βράδυ της Κυριακής (5/6) σερβικά Μέσα… φαντάστηκαν πως ο Τζέιμς είναι πολύ κοντά στην επιστροφή στο ΟΑΚΑ, επικαλούμενα τις πηγές τους. Όμως, αυτό το δημοσίευμα έχει τεράστια απόσταση από την πραγματικότητα και στερείται κάθε βάσης.

Όπως αναφέρθηκε νωρίτερα, πράγματι το όνομα του έμπειρου γκαρντ βρίσκεται στην λίστα του Αταμάν, αλλά το θέμα του έχει… υποχωρήσει το τελευταίο διάστημα. Σε κάθε περίπτωση, την ώρα που στη Σερβία γράφεται πως Τζέιμς και Παναθηναϊκός πλησιάζουν σε deal, η αλήθεια είναι πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει απολύτως καμία συζητήση μεταξύ των δύο πλευρών.

Το τι μπορεί να συμβεί στη συνέχεια του καλοκαιριού είναι μια άλλη υπόθεση. Όμως, το δημοσίευμα που κάνει λόγο για προχωρημένες διαπραγματεύσεις του Αμερικανού με τους «πράσινους» δεν έχει βάση.