Ο προπονητής του Απόλλωνα, Μπογκντάν Αντόνε, παραχώρησε δηλώσεις σε ιστοσελίδα της πατρίδας του και μίλησε για το ποδόσφαιρο στην Κύπρο, το σύγκρινε με αυτό της Ρουμανίας ενώ αναφέρθηκε και στους γαλάζιους της Λεμεσού. Μάλιστα, έκανε λόγο για ομάδες…οικονομικές δυνάμεις!
Αναλυτικά:
Για τον Απόλλωνα: «Ξεπέρασα μια εξαιρετικά δύσκολη στιγμή. Ο Απόλλων είναι ένας παραδοσιακός σύλλογος, στοχεύει κάθε να προκρίνεται τουλάχιστον στα ευρωπαϊκά κύπελλα και να κατακτά τρόπαια. Χάσαμε τρεις σημαντικούς παίκτες, πρέπει να ενισχύσουμε μεταγραφικά την ομάδα μας. Πρέπει να βρούμε τους παίκτες που χρειαζόμαστε στις κατάλληλες θέσεις, να κάνουμε μεταγραφές και να μας βοηθήσουν, γιατί παλεύουμε με συλλόγους με ομάδες που έχουν οικονομική δύναμη. Τον Άρη τον νέο πρωταθλητή, την Πάφος FC, το ΑΠΟΕΛ, την Ομόνοια και την Ανόρθωση. Έχουν τη δυνατότητα να πληρώνουν παίκτες με υψηλούς μισθούς. Χαίρομαι που βρίσκομαι στην Κύπρο, σε ένα ενδιαφέρον πρωτάθλημα, με έντονο ποδόσφαιρο, πάθος και γήπεδα αρχιπελάγους στα πλέι οφ».
Για τα οικονομικά δεδομένα: «Είναι δύσκολο για τις ομάδες της Ρουμανίας να έρθουν κοντά, οικονομικά, στις μεγάλες ομάδες της Κύπρου. Το επίπεδο όσων βρίσκονται στο «Top 5» είναι εξαιρετικά υψηλό, με ποιοτικούς παίκτες. Η ΑΕΚ αγωνιζόταν στη φάση των 16 του Κόνφερενς Λιγκ και η διεκδικούσε το πρωτάθλημα. Ο Αλεξάντερ Κακόριν έπαιζε στον Άρη δανεικός από τη Φιορεντίνα, ο οποίος είχε μισθό δύο εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, και υπάρχουν παίκτες στην Πάφο με μισθούς 70.000-80.000 ευρώ τον μήνα».