Η «έχθρα» μεταξύ Άρσεναλ και Τσέλσι με τα χρόνια γίνεται όλο και πιο έντονη, ωστόσο αυτό δεν έχει σταματήσει πολλούς ταλαντούχους παίκτες από το να μετακομίσουν στην άλλη πλευρά του Λονδίνου.
Οι ποδοσφαιριστές αυτοί διατηρούν τον χαρακτηρισμό του… προδότη και τα παραδείγματα εκείνων που τόλμησαν αυτή την αλλαγή είναι πολλά, με πιο πρόσφατο αυτό του Κάι Χάβερτς.
Το νέο μεταγραφικό απόκτημα των «κανονιέρηδων», που ανακοινώθηκε από την ομάδα έχοντας υπογράψει «χρυσό» συμβόλαιο, φορούσε τη φανέλα της Τσέλσι από το 2020.

Ο Γερμανός αποτελούσε έναν από τους βασικούς πυλώνες των «μπλε» παίζοντας κυρίως ως σέντερ φορ. Αγωνίστηκε σε 139 παιχνίδια και σημείωσε 32 γκολ και 15 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις.
Ο Χάβερτς ακολούθησε τα χνάρια ακόμα εννέα παικτών, συν του Λασανά Ντιαρά που αγωνίστηκε ελάχιστα σε αμφότερες, οι οποίοι άλλαξαν στρατόπεδο υπογράφοντας με την αντίπαλη ομάδα του Λονδίνου.

9) Νταβίντ Λουίζ

Ο Βραζιλιάνος υπήρξε παίκτης των «μπλε» από το 2011. Το 2019 αποχώρησε οριστικά από την ομάδα παίρνοντας μεταγραφή για την Άρσεναλ.

Κατά τη διάρκεια των δύο θητειών του στο Στάμφορντ Μπριτζ κατέκτησε μία φορά την Premier League, ένα Champions League, δύο Europa και δύο κύπελλα Αγγλίας.

Στον επόμενο σταθμό της καριέρας του δεν είχε αντίστοιχα καλή πορεία, ωστόσο το 2020 προσέθεσε στη συλλογή του ένα FA Cup με την ομάδα των «κανονιέρηδων».

   

8) Γουίλιαν

Ακόμη ένας Βραζιλιάνος ο οποίος προτίμησε την Άρσεναλ μετά από επτά χρόνια παρουσίας στην Τσέλσι.

Ξεχώρισε στην ομάδα των μπλε πραγματοποιώντας 234 εμφανίσεις με 63 γκολ, ενώ έχει στο βιογραφικό του δύο τίτλους της Premier League και ένα Europa.

Η εμπειρία του στην άλλη πλευρά του Λονδίνου δεν ήταν εξίσου ευχάριστη. Μόλις έναν χρόνο παρέμεινε στην ομάδα και μέσα στο διάστημα αυτό κατάφερε να σκοράρει μόλις ένα γκολ! Το 2021 αποχώρησε τελικά από την ομάδα κατόπιν συμφωνίας με τη διοίκηση.

 

7) Ζορζίνιο

Ο Ζορζίνιο μετά την άφιξή του στο Νησί, ως το νέο απόκτημα των «μπλε», έγινε πολύ γρήγορα βασικό μέλος της νέας του ομάδας.

Φόρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού και είπε «αντίο» στην Τσέλσι έχοντας πραγματοποιήσει 143 με 21 γκολ.

Ο 31χρονος μέσος αποκτήθηκε από τους «κανονιέρηδες» τον Ιανουάριο του 2023 και μέσα στο μικρό αυτό διάστημα βοήθησε με μεγάλο βαθμό το σύνολο του Μικέλ Αρτέτα στην προσπάθειά του να κερδίσει τον φετινό πρωτάθλημα, χωρίς όμως καμία επιτυχία.



6) Ολιβιέ Ζιρού

Ο Γάλλος στράικερ ξεκίνησε την καριέρα του στην Αγγλία ως παίκτης της Άρσεναλ το 2012.

Έχοντας σκοράρει τον αστρονομικό αριθμό των 105 γκολ σε 253 εμφανίσεις, αναδείχθηκε σε ένα  από τους κορυφαίους παίκτες του συλλόγου κατακτώντας παράλληλα τρεις φορές το FA Cup.

Η ανακοίνωση της μεταγραφής του στην Τσέλσι το 2028, έπεσε σαν… βόμβα. Οι επιτυχίες του 36χρονου πλέον φορ έγιναν ακόμα περισσότερες εκεί, με αποκορύφωμα την κατάκτηση του UEFA Champions League το 2021.


5) 
Σεσκ Φάμπρεγας

Ο Ισπανός ήταν ένας από τους πιο αγαπητούς παίκτες των φιλάθλων της Άρσεναλ, έχοντας παραμείνει στην ομάδα οκτώ ολόκληρα χρόνια. Υπήρξε ο μικρότερος αρχηγός στην ιστορία των Λονδρέζων.

Μέσα στο διάστημα αυτό σκόραρε για τους «κανονιέρηδες» 57 φορές ενώ παράλληλα δημιούργησε 95 γκολ ακόμα.

Το 2011 μετακόμισε στη Βαρκελώνη για λογαριασμό των «μπλαουγκράνα» και όταν επέστρεψε ξανά στο Νησί υπέγραψε συμβόλαιο με την Τσέλσι.

Με τη φανέλα των «μπλε» σήκωσε δύο φορές το τρόπαιο της Premier League και μία αυτό του Europa.

   

4) Γουίλιαμ Γκαλάς

Ο παλαίμαχος Γάλλος διεθνής έμεινε στο Στάμφορντ Μπριτζ για πέντε σεζόν έως ότου αποχώρησε από την ομάδα πηγαίνοντας στην Άρσεναλ κατόπιν συμφωνίας για ανταλλαγή του ίδιου με τον Άσλεϊ Κόουλ, το 2006.

Με τους «μπλε» κατέκτησε δύο Κύπελλα Αγγλίας, ωστόσο στην νέα του ομάδα δεν είχε την ίδια τύχη καθώς παρά το ότι έμεινε για τέσσερις σεζόν εκεί, αποχώρησε τελικά για την Τότεναμ χωρίς καμία σημαντική κατάκτηση.

3) Άσλει Κόουλ

Πρόκειται για ένα θρύλο του Αγγλικού ποδοσφαίρου και της Premier League.

Ο 42χρονος αμυντικός έχει πανηγυρίσει επτά φορές το FA Cup τόσο με την Τσέλσι όσο και με την Άρσεναλ.

Είναι γνωστός για τη συμμετοχή του στην ομάδα των «κανονιέρηδων» το 2004, η οποία έως και σήμερα χαρακτηρίζονται ως «Ανίκητοι» έχοντας καταφέρει να διανύσουν μία ολόκληρη σεζόν χωρίς να υποστούν καμία ήττα.

Η μετακόμισή του στην Τσέλσι το 2006 προκάλεσε… χαμό ακριβώς επειδή ήταν ένας εμβληματικός παίκτης της Άρσεναλ, ωστόσο εκεί πέτυχε ίσως τη μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας του κερδίζοντας το Champions League του 2011/12.

 

2) Πιερ Έμερικ Ομπαμεγιάνγκ

Ο 34χρονος επιθετικός από την Καμπότζη το 2018 εντάχθηκε στο δυναμικό των «κανονιέρηδων» ερχόμενος από τη Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Δεν άργησε να καθιερωθεί ως ένας από τους παίκτες-κλειδιά της ομάδας των Λονδρέζων. Βρέθηκε στο στόχαστρο των Καταλανών και τελικά αποχώρησε το 2022 από την Αγγλία έχοντας κερδίσει ένα κύπελλο και ένα Super Cup.

Η αγοραστική του αξία μειώθηκε κατακόρυφα κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στην ομάδα των «μπλαουγκράνα» και μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο, η Τσέλσι κατέβαλε το ποσό των 12 εκατομμυρίων και έφερε τον Ομπαμεγιάνγκ ξανά πίσω στο Λονδίνο.

Έως σήμερα, δεν έχει καταφέρει να εντυπωσιάσει ως παίκτης τω «μπλε» καθώς αγωνίστηκε μόνο 21 φορές, πετυχαίνοντας τρία γκολ σε όλες τις διοργανώσεις.

1 ) Πετρ Τσεχ

Ο Τσέχος γκολκίπερ υπήρξε παίκτης της Τσέλσι από το 2004 έως το 2015. Στα έντεκα αυτά χρόνια, ο 41χρονος πλέον Τσεχ κέρδισε τα πάντα! Τέσσερα πρωταθλήματα Αγγλίας, τέσσερα Κύπελλα, ένα Europa και ένα Champions League.

Το 2015 μετακόμισε στο Έμιρειτς, όπου συνέχισε τη συλλογή τροπαίων αλλά μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση αποφάσισε να επιστρέψει στη άλλη πλευρά του Λονδίνου, αναλαμβάνοντας ρόλο τεχνικού συμβούλου για την ομάδα των «μπλε».