Ο αθλητικός διευθυντής του Ολυμπιακού, Αντόνιο Κορδόν, μίλησε για πρώτη φορά σε συνέντευξη Τύπου, στο πλαίσιο της παρουσίασής του αλλά και του νέου προπονητή του συλλόγου, Ντιέγκο Μαρτίνεθ.
Ο Ισπανός αναφέρθηκε στη φιλοσοφία και στον τρόπο που δουλεύει, ενώ τόνισε πως οι ερυθρόλευκοι δεν έχουν καθυστερήσει στις μεταγραφικές τους κινήσεις.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κορδόν:
Αρχικά: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο για την πρόσκληση να δουλέψω σε αυτόν τον σύλλογο. Έχω δουλέψει χρόνια στο ποδόσφαιρο, πιστεύω ότι κάνω το μεγαλύτερο βήμα μου, ξεπερνάει το μέγεθος του συλλόγου εκείνο όλων των προηγουμένων στους οποίους έχω δουλέψει. Όταν έλαβα την πρόταση για το πρότζεκτ από τον γιο του προέδρου και τον πρόεδρο, η απόφαση μου ήταν στιγμιαία. Είμαστε εδώ για να δουλέψουμε και να κάνουμε τον Ολυμπιακό μεγαλύτερο, να δώσουμε χαρά στον κόσμο, να συνεχίσουμε στον δρόμο αυτό. Από την πρώτη στιγμή που ήρθα στον σύλλογο, κατάλαβε ότι υπάρχει διάθεση, ότι έχει την όρεξη να δουλέψει στον Ολυμπιακό. Ελπίζω με τη δουλειά μου να προσφέρει χαρά στον κόσμο και να είμαστε όλοι χαρούμενοι».

Για τον μεταγραφικό σχεδιασμό: «Ξέρω πως ό,τι κι αν πούμε αυτό που τους απασχολεί όλους είναι οι μεταγραφές. Υπάρχουν παίκτες που είναι ακριβοί, που έχουν ταλέντο και πολύ εμπειρία. Υπάρχουν παίκτες που είναι και πιο οικονομικοί. Για μας δεν έχει σημασία από ποια από τις δύο κατηγορίες θα είναι η επιλογή. Σημασία έχει όποιοι κι αν επιλέγουν για την ομάδα μας θα είναι ποδοσφαιριστές που θα μοιράζονται την ίδια ταυτότητα για τη δομή της ομάδας, την ίδια φιλοσοφία, θα έχουν την ίδια φιλοδοξία κι έτσι, όλοι θα είναι σε θέση να μπορούν προσφέρουν στο σύνολο να εκπληρώσουν τους στόχους μας».

Για το αν θα είναι η ομάδα έτοιμη στις 10 Αυγούστου: «Πραγματικά ο τρόπος μου είναι να δουλεύω στην σκιά. Να ξέρετε πως δουλεύουμε καθημερινά, έχουμε κάνει βήματα, δεν πρόκειται να κάνουμε ανακοινώσεις κάθε μέρα, ούτε να είμαστε στις εφημερίδες και να κανάλια κάθε μέρα, θα κάνουμε τις επιλογές που πρέπει και να είστε σίγουροι πως θα έχουμε μία ομάδα γεμάτη με φιλοδοξία και με δέσμευση να μπορεί να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της». Η βιασύνη δεν είναι καλός σύμβουλός. Στατιστικές λένε ότι οι πιο επιτυχημένες κινήσεις γίνονται τις τελευταίες μέρες. Πρέπει να παίξεις καλά τα χαρτιά σου, αν ξέρετε από πόκερ, πρέπει να ξέρεις καλά πώς παίζεται το παιχνίδι για να κάνεις τις κινήσεις σου στην κατάλληλη στιγμή».

Για τη φιλοσοφία του: «Ο τρόπος που θα ακολουθήσω θα είναι αυτός που έχω ακολουθήσει σε όλη τη ζωή μου. Είναι η φιλοσοφία μου στη ζωή κι ο στόχος μου στη ζωή. Θέλω να δουλεύω πάντα με ηρεμία, με ταπεινότητα. Πάντα πρέπει να είμαι ψύχραιμος χωρίς βιασύνη, θα κάνω τα πάντα ώστε όσοι βρίσκονται στο σύλλογο, να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό».