Η ΑΕΚ θα πάει για 2η φορά στην ιστορία της στη Λευκορωσία, με την ευχή το τέλος να είναι το ίδιο αίσιο που είχε και η πρώτη. Το 2017, είχε αντιμετωπίσει τη Ντιναμό Μινσκ για τον 3ο Προκριματικό Γύρο του Europa League, καταφέρνοντας να περάσει στα πλέι οφ (αποκλείστηκε από τη Βικτόρια Πλζεν), καθώς είχε επικρατήσει με 2-0 στην «Αρένα» και πήρε ισοπαλία 1-1 στο Μινσκ.
Η Τορπέντο είναι μια ομάδα που χρειάζεται προσοχή, καθώς βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση το τελευταίο διάστημα (είναι 3η στο εγχώριο πρωτάθλημα) και σίγουρα πιο έτοιμη από την ΑΕΚ.
Εντούτοις, η ομάδα της Λάρνακας δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από την αντίπαλό της. Μια σοβαρή ΑΕΚ θα πετύχει το στόχο της και θα πάρει την πρόκριση για τον Γ’ Προκριματικό Γύρο του Europa Conference League.
Αναμένεται επίσης η ενημέρωση για το πού θα διεξαχθεί ο πρώτος αγώνας στις 27 Ιουλίου, καθώς λόγω των κυρώσεων που επιβλήθηκαν στις ομάδες της Λευκορωσίας για την εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο στην Ουκρανία, θα δώσουν τους εντός έδρας αγώνες τους μακριά από την έδρα τους…
Ανδρέας Βεντούρης