Ο προπονητής της ΕΝΠ Μαρίνος Σατσιάς μίλησε στον Super Sport fm 104.0 για την φετινή παρουσία της ομάδας του αλλά και για τους προσωπικούς του στόχους.

Το αρχικό του σχόλιο: «Η Ένωση δικαιούταν να μείνει στην κατηγορία και δεν το λέω μόνο εγώ που είμαι προπονητής της ομάδας αλλά το λένε πολλοί. Γι’ αυτό είμαστε στεναχωρημένοι».

Έφυγε η πικρία ή ακόμα; «Δεν θα φύγει ποτέ, δεν είναι εύκολο να φύγει η πικρία εντός ολίγων ημερών. Ο τρόπος που εξελίχθηκε ήταν και ωραίος αλλά και δύσκολος».

«Δεν είναι εύκολο να μπεις σε ένα τέτοιο όμιλο με μια ομάδα χωρίς εμπειρία. Ομάδες και ομάδες ήταν αγχωμένες. Κι εμείς ήμασταν αγχωμένοι σε κάποιο σημείο. Όταν θέλεις κάτι πολύ, το άγχος φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα. Κάπου εκεί είχαμε τα θέματα μας, σε ένα κομβικό σημείο ή παιχνίδι χωρίς επιστροφή»

Καμιά ομάδα δεν πρέπει να πηγαίνει στην τελευταία αγωνιστική για να παίζει την κατηγορία: «Μπορούσαμε να πάρουμε περισσότερους βαθμούς πιο νωρίς και αυτό μας χάλασε. Συμφωνώ ότι δεν μπορείς να πηγαίνεις τελευταίο παιχνίδι να παίζεις την κατηγορία. Χάσαμε ευκαιρίες. Αν καταφέραμε να σκοράρουμε με την Ανόρθωση θα γυρίζαμε το παιχνίδι το τελευταίο. Τα παιδιά τα έδωσαν όλα, μάτωσαν και μόνο περηφάνια νιώθω για τους παίκτες και την διοίκηση που με στήριξε από την πρώτη μέρα. Με στήριξε και ο κόσμος, με έσπρωξε. Για να κριθεί ένας προπονητής παίζει ρόλο ο κόσμος. Αν δεν θέλει τον κόσμο ο προπονητής είναι τελειωμένος».

Η επόμενη μέρα για τον Μαρίνο Σατσιά; «Αυτή την στιγμή είμαι άνεργος, έχουμε 1η Ιουνίου. Θα δούμε τι θα γίνει με το διοικητικό στην ΕΝΠ. Με χαλάει λίγο η β’ κατηγορία, θέλω να πάω ψηλά, έχω βάλει το στίγμα μου νομίζω φέτος».

Αν είναι έτοιμος να αναλάβει ομάδες όπως Το ΑΠΟΕΛ: «Πιστεύω πως είμαι έτοιμος. Δεν μου αρέσουν τα μεγάλα λόγια, αλλά πιστεύω πως ένας άνθρωπος χαράσσει την πορεία του είτε προς τα πάνω, είτε προς τα κάτω. Πιστεύω πως μπορώ να δουλέψω είτε στο ΑΠΟΕΛ, είτε σε άλλη ομάδα. Έχω ξεκινήσει από την Γ’ Κατηγορία, ανέβηκα στην Β’, φέτος στην Α’, έχω πάει Ελλάδα και όλη αυτή η πορεία με έχει διδάξει πάρα πολλά».