Αυτές ήταν, μεταξύ άλλων, οι πρώτες δηλώσεις του Εργκίν Αταμάν μετά από την επίσημη έναρξη της συνεργασίας του με τον Παναθηναϊκό. Ο Εξάστερος αλλάζει σελίδα και στόχος άμεσος και εκπεφρασμένος είναι η άμεση επιστροφή στους τίτλους, τόσο σε εγχώριο, όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Στους τελικούς της Basket League, η εικόνα των Πράσινων ήταν καλύτερη από αυτή που οι περισσότεροι περίμεναν. Το πρωτάθλημα χάθηκε και κατέληξε στον Πειραιά, αλλά τουλάχιστον ο Χρήστος Σερέλης και οι παίκτες του το πάλεψαν και διέψευσαν όσους προέβλεπαν… σκούπες. Χωρίς να σημαίνει πως αυτό αποτελεί επιτυχία. Το κάθε άλλο.

Στην Ευρωλίγκα, η παρουσία της ομάδας ήταν κάκιστη, κάτι που αποτυπώθηκε και στη βαθμολογία. Προτελευταίος τερμάτισε ο Παναθηναϊκός, πάνω μόνο από τη Βιλερμπάν, χωρίς να διεκδικήσει, έστω, σε κανένα σημείο την παρουσία του στα πλέι οφ.

Ο Αταμάν είναι σπουδαίος προπονητής, αλλά δεν είναι… μάγος. Ωστόσο, η διοίκηση έχει δεσμευτεί πως θα του παρέχει τα καλύτερα δυνατά “όπλα” και είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε μία μεγάλη επένδυση για να ξαναδεί ψηλά την ομάδα.

Αξίζει, σε αυτό το σημείο, να εξετάσουμε τι “βλέπουν” οι στοιχηματικές για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Στα της Ελλάδας, ο Ολυμπιακός παραμένει το φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου και την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο. Στο 1.37 προσφέρεται το συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζώκα, ενώ ο Παναθηναϊκός προσφέρεται στο 3.40 στην Stoiximan. Σε μία άλλη ελληνική στοιχηματική, στη Novibet, η σειρά των φαβορί είναι ίδια, αλλά οι αποδόσεις λίγο διαφορετικές. Στο 1.45 οι Ερυθρόλευκοι, στο 2.85 το Τριφύλλι.

Στην Ευρωλίγκα, η απόσταση μεταξύ των δύο ομάδων είναι επίσης αρκετά μεγάλη. Ο Ολυμπιακός παίζεται στο 5.50, δεύτερο φαβορί, για να κατακτήσει το τρόπαιο, ενώ ο Παναθηναϊκός στο 12.00. Πρώτο φαβορί είναι η Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό βρίσκουμε πέντε ομάδες. Τη Φενέρμπαχτσε στο 7.00, την Μπαρτσελόνα στο 8.00, την Εφές Αναντολού στο 9.00, την Μονακό επίσης στο 9.00 και την Ολίμπια Μιλάνο στο 10.00.

Φυσικά, όλα τα παραπάνω μπορεί να και θα αλλάξουν, πιθανότατα. Η σεζόν ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες, οι μεταγραφές δεν έχουν ξεκινήσει καλά – καλά, τα ρόστερ είναι ακόμη υπό διαμόρφωση. Εδώ θα είμαστε και θα παρακολουθούμε στενά τόσο τις εξελίξεις, όσο και τις αποδόσεις.