Η μεγάλη ανατροπή έγινε και ο Κέβιν Πάντερ ακύρωσε την προφορική συμφωνία του με την Μπαρτσελόνα υπογράφοντας νέο διετές συμβόλαιο με την Παρτιζάν. Τι όμως οδήγησε σε αυτή την αλλαγή κλίματος και στην παραμονή του Αμερικανού σούτινγκ γκαρντ στην ομάδα του Βελιγραδίου;

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως ο 30χρονος άσος διαπίστωσε πως δεν μπορούσε να υπογράψει, τουλάχιστον όχι άμεσα ή στο… εγγύς μέλλον, στην Μπαρτσελόνα, αφού αυτό ήταν αδύνατο για οικονομικούς και λογιστικούς λόγους όσο είναι σε ισχύ το συμβόλαιο του Νίκολα Μίροτιτς. Υπενθυμίζεται πως ο τελευταίος έχει ενημερωθεί για την απόφαση του κλαμπ να αποδεσμευτεί, ωστόσο ο ίδιος αξιώνει όλα τα χρήματα μέχρι την ολοκλήρωση του «χρυσού» συμβολαίου του, με το ποσό να αγγίζει τα 22 εκατ. ευρώ. Γίνεται αντιληπτό, πως με ένα τέτοιο ποσό να εκκρεμεί και την «Μπάρτσα» να έχει εκφράσει την πρόθεση να μειώσει αισθητά το μπάτζετ της, μια τόσο ακριβή μεταγραφή σαν αυτή του Πάντερ θα ήταν αδύνατο να ολοκληρωθεί.

Ο Πάντερ βρέθηκε μετέωρος, αλλά ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς φρόντισε να τον… προσγειώσει ξανά στην Παρτιζάν. Η παρουσία του Σέρβου προπονητή, που εκτόξευσε την καριέρα του 30χρονου άσου, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να απαντήσει θετικά στην πρόταση ανανέωσης των πρωταθλητών της Αδριατικής Λίγκας, παρότι ακόμη και χωρίς την Μπαρτσελόνα θα είχε πολλές επιλογές στην αγορά, και με περισσότερα χρήματα (όπως αυτή του Παναθηναϊκού). Πάντερ και «Ζοτς» έχουν εξαιρετική σχέση και συνεργασία, με τον Αμερικανό να επιλέγει να… «κατέβει» πριν δύο καλοκαίρια στο Eurocup για να συνεργαστεί μαζί του και να δικαιώνεται απόλυτα για την επιλογή του. Μάλιστα ο Ομπράντοβιτς τον έκανε και αρχηγό βλέποντας στο πρόσωπό του έναν ηγέτη εντός κι εκτός παρκέ για την Παρτιζάν. Ο Πάντερ σήμερα το πρωί το πήρε απόφαση, ενημέρωσε σχετικά την Μπαρτσελόνα και την Παρτιζάν και προτίμησε την «ασφάλεια» του Σέρβου προπονητή και ένα περιβάλλον στο οποίο είναι και αισθάνεται σημαντικός.